Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Problem z dyskiem zew. Bufallo

Mam TAKI dysk z USB 3.0 i mam z nim problem.

Trzymam na nim backup zdjęć i dziś podpinam go pod kompa żeby zgrać jeden z katalogów z PeCeta. Wchodzę w jeden z katalogów na Bufallo a tam nie ma zdjęć ...... Są katalogi ale nie widać żadnych fotek. Winda pokazuje we właściwościach że dysk ma 250GB zajętego miejsca, czyli tak jakby te pliki tam były. Dzieje się tak samo przy USB 3.0 i przy USB 2.0

Domyślnie

A może skopiować cały katalog i zobaczyć co z tego wyjdzie. Swoją drogą to masz wybitny fart do sprzętu.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Próbowałem kopiować z PC na Bufallo i skopiował kilka zdjęć po czym odmówił współpracy

Swoją drogą to zaczynam się już z tego śmiać. Ale fakt, fart do elektroniki to ja mam niespotykany wręcz

Domyślnie

uruchom system w trybie awaryjnym i wtedy zobacz czy wyswietli zdjecia miałem tekie cos z dyskiem samsunga
    d7000 d200 N70-300VR N 85 1.8 S24 1.8 N50 1.8 SB600 S 17-50 2.8
    http://marekwisniewski.galeria.recenzja.pl/

Domyślnie

A nowy ten dysk? Miałem podobne objawy z seagate'em, pomogła wymiana na nowy.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Dysk ma ze 2 miesiące. Podpięty dosłownie 3, może 4 razy

Domyślnie

Spróbuj wejść w zarządzanie dyskami, właściwości i sprawdzanie błędów, jak tam nic nie wyskoczy to ja bym z hirens boot'a przetestował dysk softem http://www.hirensbootcd.org/
    Ciekawe jak byś odpalił sobie jakiegoś linuxa na live dvd czy by zobaczył coś po podpięciu.

Domyślnie

A kiedy wyciągasz ten dysk (odłączenie od PC) to zawsze używasz bezpiecznie wysuń urządzenie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    A kiedy wyciągasz ten dysk (odłączenie od PC) to zawsze używasz bezpiecznie wysuń urządzenie?

Nigdy z tego nie korzystalem. Przy zadnym dysku czy jakimkolwiek urzadzeniu. I nigdy nie mialem absolutnie zadnego problemu

Calme - sprawdze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Nigdy z tego nie korzystalem. Przy zadnym dysku czy jakimkolwiek urzadzeniu. I nigdy nie mialem absolutnie zadnego problemu

Calme - sprawdze
    Sprawdź.
    Co do takiego wyciągania, czasami na NTFS jest tak, że coś z bufora zostaje i po zapisaniu i takim wyciągnięciu okazuje się, że np. jest mimo to stara wersja, np. miałem tak zapisując skrypt powershell'a - nie wiem dokładnie sam od czego to jest zależne ale bywa różnie. Dlatego nauczony tym teraz jednak tak nie wyjmuję

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów