Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: D700 + Lexar CF

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Question D700 + Lexar CF

Witam,

czy ktoś z Was używa D700 z CF LEXAR PREMIUM 8 GB 200x (30 MB/s) ? Czy nie ma problemów z odczytem i zapisem, awaryjnością tych kart?
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Uzywam chyba x233 i x400 - zero problemow

Domyślnie

Grejt, dzięki za pomoc
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

też używam, ale w porównaniu z sandisk ULTRA (ta nowa następczyni Extreme III 30Mb/s) jest niestety wolna. Mam i Lexara 233 i Preteca 233. Owszem obie są stabilne, ale wolne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    też używam, ale w porównaniu z sandisk ULTRA (ta nowa następczyni Extreme III 30Mb/s) jest niestety wolna. Mam i Lexara 233 i Preteca 233. Owszem obie są stabilne, ale wolne...
    moze trafiles na jakas podrobe...
    maly tescik - Lexar x233 i nowy SanDisk ULTRA (obie karty 8gb):

Lexar:

SanDisk:

u mnie Lexar jest szybszy, zwlaszcza przy serii. Mam tez Preteca 4gb x233, ale laptopowy czytnik na ExpressCard go nie widzi, a z czytnika USB 2.0 nie ma sensu zamieszczac wynikow

Domyślnie

stwierdzam to przy samym włożeniu karty do aparatu. Przy Ultra aparat nie ma w ogóle lagów przy przeglądaniu, włączaniu podglądu i zapisie serii jest zrzucane bardzo szybko. Przy lexarze niestety jest lag i to spory bo np włączając podgląd trzeba czekać około 2-3 sekund żeby włączyło czego w Ultrze nie ma...

A ile wychodzi na czytniku to jest nieważne, ważniejsze jak się zachowuje w danym aparacie

Oszczędny w słowach Awatar Danko
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    stwierdzam to przy samym włożeniu karty do aparatu. Przy Ultra aparat nie ma w ogóle lagów przy przeglądaniu, włączaniu podglądu i zapisie serii jest zrzucane bardzo szybko. Przy lexarze niestety jest lag i to spory bo np włączając podgląd trzeba czekać około 2-3 sekund żeby włączyło czego w Ultrze nie ma...

A ile wychodzi na czytniku to jest nieważne, ważniejsze jak się zachowuje w danym aparacie
    Mam identycznie tylko, że na Lexar 8GB 300x (D3). Jedynie przy włączeniu podglądu trzeba czekać 2-3s, po tym czasie już można normalnie przeglądać.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Lexar jest gut. jechałem na nim na d700 i na d70 też daje rade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Lexar jest gut. jechałem na nim na d700 i na d70 też daje rade
    o Lexar nie moge sie doczytac np :

KINGSTON CF-Card 16GB Ultimate3 600x ---> Temp dzialania 0 °C bis 60 °C przechowania danych -20 °C bis 85 °C
    SANDISK CF-Card 16GB Extreme Pro 600x UDMA ---> Temp dzialania -25°C bis +85°C

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów