Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Patrycja

Domyślnie Patrycja

Jako że to moje pierwsze spotkanie z studiem fotograficznym to proszę o uwagi i porady
    1

2

3

Domyślnie

Na każdym zdjęciu trochę inna skóra. Ogólnie dosyć surowe foty. Mnie nie ruszają, sory

Domyślnie

Rzeczywiście kolorystykę już w rawie wypadało by dopasować. Światło jakieś płaskie - słaba plastyka - pewnie duży box od przodu, albo symetrycznie dwa mniejsze.
    Do legitymacji wystarczy.
    Obiektyw niezbyt dlugi - coś w okolicy 50mm. Widać to po dużym nosie na 1i2.

Domyślnie

a mnie cos oczy dziwnie wygladaja mz. odwracaja uwage
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Domyślnie

2 pierwsze mają jakiś dziwny-czerwonawy zafarb ostatnia bardziej w żółć wpada. Zdjęcia ringflashem strzelone? Zdjęcia pewnie straciły kolory przy obrobce. Może wrzucisz nieobrobione pliki?
    No chyba, że wb skopane.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

popracuj na balansem bieli , kadry ujdą.
    Puszka300D90isłoiki.......

Domyślnie

No właśnie z balansem mam problem, fajnie jak ktoś potrafi coś podpowiedzieć...
    pewnie teraz bym się pokusił o pomiar WB puszką, bo w sumie nie mam pojęcia jak być powinno.
    I jedno zasadnicze pytanie jak pogodzić światło pilota z błyskiem lampy?
    Inna sprawa jak dla mnie -> to przetwarzanie obrazu, czy macie jakieś sprawdzone podejście do tego czy po prostu trzeba samemu kombinować i mieć "swój styl"

1,2 light-ring tyle tylko że niestety brakowało 3 żarówek...

Domyślnie

co to znaczy "pogodzić światło pilota z błyskiem lampy? " jakiego pilota?
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Jak pisali koledzy: co zdjęcie to inny balans bieli. Może zdecyduj się na jeden? na razie nuda.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    co to znaczy "pogodzić światło pilota z błyskiem lampy? " jakiego pilota?
    Koledze pewnie chodzilo o światlo pilotujace lamp studyjnych. Widocznie nie wie, że w chwili wyzwolenia błysku pilot gaśnie. Albo doświetlał z jednej lampy blyskiem, a z drugiej stałym światłem żarówki pilotującej, choć nie rozumiałbym takiego zabiegu
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów