Lepiej kup za 100 zł kilka paczek dobrej kawy, pozostałe 79 zł odłóż sobie na wpisy do dobrych, wartościowych katalogów, poświęć ze 2 tygodnie na czytanie i naukę www.forum.optymalizacja.com a sam osiągniesz nie gorsze wyniki.
Szukaj
Lepiej kup za 100 zł kilka paczek dobrej kawy, pozostałe 79 zł odłóż sobie na wpisy do dobrych, wartościowych katalogów, poświęć ze 2 tygodnie na czytanie i naukę www.forum.optymalizacja.com a sam osiągniesz nie gorsze wyniki.
...
Powiem więcej ... osiągniesz wyniki LEPSZE. Jak skorzystasz z grupera, to po wyczerpaniu się "limitu" z oferty albo Ci strona poleci w guglownicy na ryj, albo będziesz uwiązany do icommedia jak pies łańcuchem do budy, już za konkretne stawki.
No, chyba że to strona w bardzo konkurencyjnej branży, wtedy świeżak z trzema paczkami kawy nie powalczy![]()
"W rzeczy samej"- jak mawia profesorek ze słynnego serialu- tasiemca.O ile kompletnie nie znasz się na informatyce, daj zarobić komuś, kto zna się na tym lepiej od Ciebie. Jeśli cokolwiek wiesz, to:
1) wykup domenę
2) postaw stronę z CMSem abyś mógł samodzielnie edytować elementy meta
3) kup i przeczytaj min. dwie książki:
a) P. Kobis, Marketing z Google. Jak wejść na pierwszą pozycję. Techniki pozycjonowania a spam. PWN
b) S. Thurow. Pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych. Wydanie II. Helion
4) działaj konsekwentnie i regularnie (o ile masz czas i zapał)!
Pisze Ci to zwykły, szary człowiek z wykształceniem humanistycznym, który sam wypozycjonował sobie stronę na określone frazy.
P.S.: Nie sugeruj się PR, autorzy ww. książek uświadomią Cię lepiej niż niejeden "webmaster".![]()
D700, N24D, N35D, N85D, S150
Pozycjonowanie samodzielne jest trudne, a w obleganych branżach osiągnięcie sensownego rezultatu niemożliwe. To nie jest tylko domena i słowa kluczowe jak było wiele lat temu. Algorytm wielkiego G uwzględnia masę czynników i do tego często się zmienia. Np tzw "meta tagi" są obecnie prawie zupełnie ignorowane. Współpracuję z pewnym człowiekiem od lat, to zawodowy programista ze specjalizacją aplikacje "webowe" i mam efekty. Spójrzcie proszę na wyniki mojej strony na na frazy "monitory EIZO", "monitory NEC" albo "monitory graficzne" czy wiele innych fraz z branży. Wszystko czołówka przy ogromnej konkurencji. Nawet na frazę "monitory" jestem w pierwszej 10-tce na kilkadziesiąt milionów stron! Jak napisał ktoś wcześniej, dobrego fachowca od pozycjonowania się szuka, sami nie muszą się reklamować.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-12-2011 o 12:49
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Szczerze?
W ciągu ostatniego tygodnia przejrzałem pewnie ze 100 ofert z googla, allegro i innych serwisów.
Każdy pozycjoner miał inną ofertę, co innego proponował, co innego zapewniał. A co najważniejsze
żaden nie wzbudził mojego zaufania i chyba głównie dlatego rezygnuje z usług "profesjonalisty".
Pytacie o cenę? Widełki takie, że szkoda gadać...
Ten czas, który straciłem na szukanie odpowiedniej osoby mogłem w sumie spożytkować lepiej.
Postanowiłem więc, że po nowym roku sam zasiądę do tematu i będę próbował krok po kroku
zdobywać potrzebną wiedzę do wypozycjonowania mojej strony.
Domenę mam już od dawna, strona jest na serwerze. W chwili obecnej uzupełniam ją o
właściwe materiały i mam nadzieję, że ruszy z początkiem roku.
Html nie jest mi obce, bo sam zajmuje się składaniem stron www, w zasadzie bardziej od strony graficznej.
Więc generalnie wiem co w trawie piszczy ale tak jak pisałem wcześniej samo pozycjonowanie to na chwilę
obecną czarna magia dla mnie.
bialogardzianin
Mówisz, że te dwie książki mi wystarczą?
NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG
Jedno jest z drugim bardzo silnie związane. Pozycjonowanie to nie są żadne czary. To po prostu robienie wszystkiego zgodnie ze sztuką. Poprawnie napisana strona z wartościową zawartością jest zawsze wyżej od napisanej przez amatora który coś tam wie o HTML i wali przedszkolnymi błędami w stylu tabele do formatowania tekstu. Dlatego najlepsze wyniki w wielkim G mają strony pisane przez programistów i nie czarujmy się że domowymi sposobami prześcigniemy zawodowca który tylko to robi od lat.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Tego to nie jestem pewien, ale te dwie pozycje rekomendowane przez przyjaznego mi webmastera, to podstawa. Fora tematyczne traktuj jako uzupełnienie wiedzy i jej weryfikację a nie źródło wiedzy.Nikt nie wymyślił jeszcze patentu jak podejść wielkie G, to jak znaleźć św graala.
Istotne jest zbudowanie solidnego zaplecza. Nie wolno zapominać o SEO, SEM i odpowiednim systemie backlinków- to długotrwały i konsekwentny proces. No i trzeba pamiętać o najważniejszym, ale to oczywista oczywistość- treść musi być użyteczna dla internauty.
![]()
NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG
Ależ to oczywiste, to tak jak ze zleceniem sesji foto a udziałem A. Rubik.My tu nie mówimy co kto ma zrobić, lecz uświadamiamy, a właściciel www podejmie jedynie słuszną decyzję. Są różne możliwości osiągnięcia sukcesu- można kupić Q&Q i można kupić Hublota, można kupić Nikona D3100 i D3X, można zamówić prawdziwie profesjonalne usługi webmasterskie i samemu wypozycjonować stronę tak, jak się potrafi.
![]()
Skontaktuj się z nami