Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Bouldering 9 KFG

Zapraszam do surowej i konstruktywnej oceny zdjęć. Jeśli ktos się zastanawia dlaczego B&W to już spiesze z odpowiedzią i informuję, że kolory na tych zdjęciach niczego nie wnosily wręcz przeciwnie przeszkadzały w odbiorze IMO oczywiście

1.

2.

3.

4.

5.

Bonus

Domyślnie

za mało szerszech planów, oraz zbliżeń na np napięte dłonie na uchwytach, siłe łap, grzbietu, wczepionych w panel butów...
    Ogólnie - do poprawki. Może bonus - ale nie w tym kadrze. Swiatło też Cię lekko połozyło.

Domyślnie

Hej.

Fajny zestaw. moje uwagi:
    - na 2 ostrość jest jakoś na spodniach (?), niby talk też jest ostry - ale w moim odczuciu lepiej, gdyby było ostro na rękach
    - na 4 słabo (i odstaje od obróbki na innych fotach) wyszła konwersja do bw. Przez to dziwnie się je odbiera w zestawie
    - na 5 przeszkadza mi ta jasna plama w prawym rogu i brakuje troszke więcej asekurującego gościa

A poza tym bardzo fajny zestaw

Domyślnie

Nic nie zrozumiałem z tych zdjęć.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Stock, Tomisiek - mam kilka szerszych planów, ale IMO nie są na tyle ciekawe co te, które przedstawiłem, ale dziękuję za ocenę. Właśnie takich uwag oczekiwałem.
    Coroner - co tu jest trudnego do zrozumienia?

1. Planowanie drogi
    2. Magnezja na łapy
    3. Otrzepanie nadmiaru magnezji
    4. Wejście w ścianę
    5. Wspinaczka

Teraz jaśniej? Nie wydaje Ci się, że zamyka się to w jakąś spójną całość?
    Ostatnio edytowane przez skczajnik ; 07-12-2011 o 18:16

Domyślnie

Dla mnie za malo "boulderu". Gdybym nie orientowal sie jakos w temacie to bym sie nie domyslil - popieram Coronera.
    Na 1 i 3 nie czuc sciany. Jest spojzenie, ale leci w proznie - przydalby sie tutaj szerszy kadr kontrastujacy to.
    4 - jak wyzej - nie pasuje. Jak dla mnie 4 nic ie mowi w tym secie, moze gdyby zamiast niego byl jakis szerszy plan?
    Generalnie, zdjecia fajne, z potencjalem, ale set jako calosc na nie - za malo zmagania ze sciana, czy ze soba.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Dla mnie za malo "boulderu". Gdybym nie orientowal sie jakos w temacie to bym sie nie domyslil - popieram Coronera.
    Na 1 i 3 nie czuc sciany. Jest spojzenie, ale leci w proznie - przydalby sie tutaj szerszy kadr kontrastujacy to.
    4 - jak wyzej - nie pasuje. Jak dla mnie 4 nic ie mowi w tym secie, moze gdyby zamiast niego byl jakis szerszy plan?
    Generalnie, zdjecia fajne, z potencjalem, ale set jako calosc na nie - za malo zmagania ze sciana, czy ze soba.
    Przylaczam sie. Malo boulderu, nie ma klimatu. Nie ma magnezji, nie ma kurzu, nie ma potu! Nie ma walki, nie ma trudu.
    Nikon | Olympus

Domyślnie

Zwracam honor i przyznaję rację co do tego, że reportaż jest niejasny dla niektórych. Nie wziąłem pod uwagę, że są ludzie, którzy nie interesują się wspinaczką i może być im to ciężko odczytać. W związku z tym dorzucam kilka innych kadrów, które mam nadzieję rzucą więcej światła na całą sytuację.

1.

2.

3.

4.

5.

Bonus - może ten wam się bardziej spodoba?

Domyślnie

druga seria znacznie lepiej imo
    D80 +N 35 1.8 +S28-105 2.8/4 +Ndi622 i zbieram na reszte

Domyślnie

gdybyś do tej pierwszej serii, która opowiada o człowieku, dorzucił kilka szerokich kadrów z drugiej serii (z tą samą osobą w roli głównej) było by świetnie.
    Tak jak jest też mi się podoba, jednak w pierwszej serii tak jak już zresztą Ci napisano, nie bardzo wiadomo o co chodzi i ta niewiadoma ciągnie się trochę za długo, w takim sensie, że zbyt późno taki totalny laik jeśli chodzi o ten sport jak ja, się dowiaduje o co biega.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów