Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kaplica

Oszczędny w słowach
    Miasto
    k/Tarnowskich Gór

Domyślnie Kaplica

Witam,
    Na początku witam się z Wami, jestem początkująca w dziedzinie fotografii...Jest to moje hobby, mimo to jednak staram się przykładać do każdego zdjęcia jak potrafię.
    Poniżej przedstawiam jedną z pierwszych fotek wykonanych NikonemD90.
    Ocena, wskazówka, krytyka konstruktywna będzie dla mnie pomocą.
    Dziękuje i pozdrawiam, coli.

Domyślnie

Witaj na Forum. Trochę trudno wypowiadać się co do zdjęcia, gdyż jest bardzo małe ... Kapliczka jest ciekawa. Najbardziej podoba mi się w niej płakorzeźba, ale jak pisałem zdjęcie jest małe, więc za bardzo oka nie mogę nacieszyć Kadr jest dość ciasny, ale nie byłem tam, może tak trzeba było. Zastrzegam, że nie oglądam zdjęcia na dobrym monitorze, ale widzę różnicę tonacji między dołem (sepiowata) a górą (zimna) zdjęcia. U góry pojawia się chyba jakaś poświata. Na zdjęciu trochę odbiła swoje piętno dystorsja. Pomarudziłem, ale zdjęcie obejrzałem z przyjemnością

Ps. to chyba jest kapliczka,a nie kaplica .
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 07-12-2011 o 13:51 Powód: kapliczka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    k/Tarnowskich Gór

Domyślnie

Dzięki za ocenę...
    Jeśli chodzi o rozmiar, to zmniejszyłam doświadczeniem na innych forach, nie sądziłam, że tutaj można dodawać większe zdjęcia. Niestety, mam tylko jedną wersję (tą mniejszą), następnym razem dam w wygodniejszych rozmiarach.
    Co do tonacji, o której piszesz...Nie ukrywam, że był to celowy zamiar, ale to oczywiście rzecz gustu.

Dzięki raz jeszcze za kilka słów.

ok...niech będzie kapliczka hihi, mam nadzieję, że to zdjęcie nie jest jednak "kaplicą" hihi!

Domyślnie

Zgodnie z regulaminem możemy zamieszczać zdjęcia w formacie max 850p w pionie oraz 1000p w poziomie. De gustibus ... - wiadomo
    Nie jest kaplicą, przecież pisałem ... Pozdrawiam

Domyślnie

chciałbym obejrzeć detale na tej płaskorzeźbie....ale.. j/w. wycentruj następnym razem.w poście...

ogólnie fajna sprawa ,można pokombinować
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    k/Tarnowskich Gór

Domyślnie

Dziękuję za opinie...
    Zapodaję kolejne zdjęcie, nie jest to wprawdzie kaplica, ale specjalnie nie chciałam tworzyć osobnego tematu...
    Mam nadzieję, że nie zostanę obrzucona pomidorami za taką przeróbkę. Piszcie co sądzicie...

2.

Domyślnie

Dobrze kadrowo ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    k/Tarnowskich Gór

Domyślnie

Jeśli chodzi o fotkę nr.1, to ciężko uzyskać w tym miejscu dobry kadr. Powody są takie: kapliczki (bo jest ich więcej) są umieszczone w mocno zadrzewionym miejscu, na BARDZO nierównym terenie...W tym konkretnym przypadku o mało nie wleciałam do rowu, takie atrakcje są wokół
    Co do drugiego zdjęcia, nie jest to HDR... a obróbka trwała 10min. Lubię czasem eksperymentować z kolorami dlatego zapodałam takie "cuś" chcąc uzyskać opinie fachowców. Wiem, że tego typu efekty to też kwestia gustu, no ale...mimo wszystko zależy mi też na ocenie osób trzecich. Ja jestem na etapie nauki i szukania swojej drogi w fotografii.
    Pozdr.

Domyślnie

dwójeczka fajna , a krzyż po środku kadru u dołu ciekawie się komponuje..

A skąd wiesz ,czy jakbyś nie wleciała to nie było by ciekawszego kadru??
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    k/Tarnowskich Gór

Domyślnie

Z pewnością kadr byłby ciekawy.... ale pod warunkiem, że ktoś mnie by sfotografował jak się zakrywam nogami)))

Uprawnienia umieszczania postów