Ja takich kropek nie posiadam, a resetowanie przez wyjęcie baterii nic nie dało.
Szukaj
Ja takich kropek nie posiadam, a resetowanie przez wyjęcie baterii nic nie dało.
Z innymi szkłami nie działa. W 85 max przysłonę mam 16 i na LCD pokazuje 16. W 17-35 max przysłona to 22 i na LCD pokazuje 22.
Nie przymykaj tylko otworz na maxa 17-35 bo z tego co widze ten "dynks" w body odpowiedzialny za przeniesienie wartosci przyslony dziala ci prawidlowo od 16 w zwyz.
Probujesz otworzyc 85mm z przyslony 16 na wiekszy otwor a body ci pokazuje ci ciagle 16. Sprawdz czy inny obiektyw jak otworzysz szeroko to tez body pokaze ci tylko 16.
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Cały czas (bez względu na wybraną przysłonę na pierścieniu) pokazuje mi 16. Nie ma znaczenia czy wybrałem 2.8 czy 16 czy 1.8. Zaraz będę dzwonił do człowieka w Olsztynie, który się tym zajmuje - może coś poradzi.
Sprawa rozwiązana - przytarł się pierścień wokół bagnetu. Ja raczej szukałem problemu w popychaczu przysłony lub elektronice. Dziękuję Wam za zaangażowanie. Pozdrawiam!
Możesz przybliżyć co znaczy przytarł?
wpadło ziarenko piasku![]()
Czyli jednak słusznie sugerowałem, że się blokuje ten właśnie pierścień.![]()
Racja. To jednak Ty o tym pisałeś. Próbowałem go kilka razy rozruszać, ale na niewiele się to zdało. Aż w trakcie wizyty u aparatowego doktora po prostu ziarenko wypadło i jest ok![]()
Skontaktuj się z nami