Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Tragarz

Rozmowny Awatar JackDaniels
    Miasto
    Wycieraczka między Europą a Azją.

Domyślnie

Portret bardzo się podoba!

PS Ale 35 nie jest chyba równa 35? Ten 35 f/1.4 SUMMILUX-M ASPH to niezły kozak

Domyślnie

Super!
    Zauważyłem dziwną zależność - widziałem wiele zdjęć, gdzie osobniki płci męskiej w podeszłym wieku bardzo dobrze się prezentują w obiektywie 35mm, w kontrastowym bw. Czyżby recepta na dobre zdjęcie?

Można by się jeszcze pokusić o trochę ciaśniejszy kadr i dragana

Domyślnie

A mnie się podoba tak jak jest. Nie podoba mi się efekt dragana.

Domyślnie

bardzo dobry portret - dobre światło, świetna głębia, udane BW!

Domyślnie

Rewelka, nie ma czego poprawiać.

Domyślnie

I znów nieportretowa ogniskowa A jednak da się i to jak - super. Jestem też jak poprzednicy bardzo na TAK.

Domyślnie

Nie ma pojęcia - "nieportretowa ogniskowa" - to że portret można robić szerokim kątem już dawno temu udowodnił fotoreporter Fidusiewicz (obecny członek ZPAF), a zastosowanie danej ogniskowej zależy od okoliczności i celu jaki fotografowi przyświeca. Jednak przepychając się w tłoku , można zmieniać ogniskowe?

Domyślnie

Powiem wprost, że Twój mentorsko-moralizatorski ton jest dla mnie lekko uwierający. Formalnie i książkowo tylko przytaknąć, ale każdy dokonuje jakichś wyborów, idzie na kompromisy, ma przyzwyczajenia. To wszystko tworzy postać fotografa. Ja nie używam szkieł zmiennoogniskowych, bo nie lubię. Nie odpowiada mi w nich właściwie wszystko, mam tyko jeden do krajobrazu. Wiec w tłumie nie zmienię ogniskowej. Co więcej nie czuję takiej potrzeby.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów