Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Fragmenty II

Domyślnie Fragmenty II

Witam ponownie. Na zdjęciu poniżej (tryptyku - dzięki JackDaniels za podrzucenie pomysłu) ten sam obiekt, który prezentowałem w wątku Fragmenty, fotografowany jednak z innego miejsca i o innej godzinie. Poza kwestiami związanymi z konwersją i kadrowaniem nie ingerowałem w obraz.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Nie moja estetyka, ale ciekawe i intrygujące

Domyślnie

całość jakby w klimacie niemieckiego ekspresjonizmu... z powyginanymi ludzkimi sylwetami rodem z mrocznego gabinetu luster, bardzo ciekawe

Rozmowny Awatar JackDaniels
    Miasto
    Wycieraczka między Europą a Azją.

Domyślnie

Mi się podoba! Jak najbardziej słuszna uwaga, co do niemieckiego ekspresjonizmu. Dodam jeszcze, że podobne w klimacie do filmu Roberta Wiena, Gabinet doktora Caligari z 1920, który ma niezwykłą oprawę plastyczną. Scenografię do tego ARCYDZIEŁA, projektowało trzech malarzy ekspresjonistów: Walter Reimann, Hermann Warm i Walter Röhrig. "Na scenografię składają się wymalowane płaszczyzny świadomie wystylizowane, deformujące rzeczywistość, pełne krzywizn i załamań perspektywy. Efekt plastyczności dopełnia malarska kontrastowość czerni i bieli."

PS Szkoda trochę tego odblasku...Ale i tak dobre

Domyślnie

Dzięki za komentarze, chyba zmienię awatar na Maxa Schrecka w roli Nosferatu
    Odblask wzmocniony świadomie, bez problemu może zostać wyeliminowany, rzecz do rozważenia

Rozmowny Awatar JackDaniels
    Miasto
    Wycieraczka między Europą a Azją.

Domyślnie

No właśnie. Im dłużej patrzę na zdjęcie, to nie wiem, czy to przeszkadza, czy nie...

Domyślnie

Dokładnie myślałem o tym samym, w sensie o "Gabinecie Doktora Caligari", z całą tą gamą surrealistycznych krzywizn i cieni .

Uprawnienia umieszczania postów