Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Daria - park

Domyślnie Daria - park

Daria ma 13 lat .zdjecia robione kilka dni temu tuz przed zachodem slonca . kiepsko mi wyszlo zapanowanie nad tym mocnym swiatlem (wypalone miejsca). Prosze o uwagi ale bardziej o wskazowki dotyczace tego jak ustawic modelke w stosunku do slonca w takich warunkach.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    ---Darek---

Domyślnie

buzia porzepalana, obróbka jak na mój gust za bardzo kontrastowa, zdjęcia 3,4,5 - nieostre

Domyślnie

dzieki
    ---Darek---

Domyślnie

Mimo silnego doświetlania, poza i światło najbardziej naturalnie moim zdaniem wyszły na nr 1. Przepałami na włosach czy na konturach w tym przypadku wcale bym się nie przejmował - ten typ zdjęć raczej tak ma.

Na nr 3, hm, światło z dołu jest zawsze dość specyficzne, może służyć nadaniu postaci pozorów demoniczności (z tego powodu, że w naturze ono raczej nie występuje), ale w przypadku młodej, pogodnej dziewczyny, no nie wiem...

Z pary nr 4 i 5 stanowczo wolę "kadr amerykański" czyli nr 5. Oprócz tego nr 3, 4, 5 zbyt centralne i trochę jakby za dużo miejsca nad głową. Na nr 4 i 5 o ile tło jest rozmyte, o tyle pierwszy plan będący mieszanką ostrych i nieostrych gałęzi bardziej przeszkadza niż wprowadza. A skoro zrezygnowałeś z koloru - być może po to, by nie odciągał uwagi od postaci którą chciałeś pokazać (?) - szkoda, by rozpraszało coś innego.

Domyślnie

Jeśli uzywasz blendy do doświetlania - to staraj się by była na poziomie twarzy , światło od dołu fatalnie zniekształca twarz. I nie przebijaj światła lecz dopasowuj intensywność odbicia przez odległość , powierzchnię np białą zamiast srebrnej itp.
    Odnośnie jasnych partii nieba - masz 2 rozwiązania - 1. postawić studio fleszowe albo 2. unikać ich w kadrze.

Domyślnie

dziekuje Andrzeju o to mi chodzilo
    ---Darek---

Uprawnienia umieszczania postów