Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Winter is coming

Pionorama złożona z 7 poziomych kadrów

Przepraszam za rozmiar ale na mniejszym nic nie widać.
    Zresztą polecam oglądać większą wersję dostępną tutaj

Domyślnie

Mnie się podoba, choć mpwt może mieć inne zdanie...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    mpwt może mieć inne zdanie...
    myślę że mu się spodoba

to
    Gość

Domyślnie

Pięknie wyszło Nie znam się na nocnym niebie i astronomii, ale ten jasny zielonkawy punkt nisko nad horyzontem to Syriusz? Szukałem go ostatnio na niebie, ale nie znalazłem - być może zbyt blisko miasta byłem i światła miasta za bardzo rozświetliły niebo nad horyzontem.

Domyślnie

na moje oko to syriusz jest tu tuż tuż pod linią horyzontu, przy zakończeniu masztu wiatraka więc nie miał szans się załapać

woda
    Gość

Domyślnie

To żadna złośliwość. Czysta refleksja.
    Dlaczego z 7? A nie np. z 17?

Kawałek "ziemi" jest przecież tylko skromnym dodatkiem, który ma byc punktem odniesienia. Zdjęcie i tak ma swoje własne, indywidualne proporcje.

Domyślnie

Mnie niezmiennie zachwycają takie fotografie!
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    Pięknie wyszło Nie znam się na nocnym niebie i astronomii, ale ten jasny zielonkawy punkt nisko nad horyzontem to Syriusz? Szukałem go ostatnio na niebie, ale nie znalazłem - być może zbyt blisko miasta byłem i światła miasta za bardzo rozświetliły niebo nad horyzontem.
    Zapewne chodzi Ci o Betelgeza, jedna z gwiazd z gwiazdozbiorze Oriona. To ta tuż nad lewą łopatą wiatraka. Syriusza niestety jeszcze nie widać. Jest pod horyzontem. Za to bardzo ładnie widać plejady i galaktykę andormedy

Cytat Zamieszczone przez woda Zobacz posta
    To żadna złośliwość. Czysta refleksja.
    Dlaczego z 7? A nie np. z 17?
    Dlaczego z 7? Bo tyle wystarczyło przy tej ogniskowej. Ostatni kadr był już robiony pionowo lub nawet w drugą stronę. Kolejnego nie pozwoliła zrobić głowica. Mam jeszcze drugą wersję tego kadru wykonaną 50 mm. Tam potrzebne było 9 kadrów aby pokazać to samo. Niestety jest odrobinę ciemniejszy bo dłuższa ogniskowa wymaga krótszych czasów naświetlania aby nie poruszyć za bardzo gwiazd.

Domyślnie

normalnie kosmos!
    d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Bardzo dobry pomysl na kadr i swietne wykonanie. Jedno z Twoich najlepszych gwiezdnych zdjec mz.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów