witam, gdzie mogę sprzedać swoje zdjęcia? możecie mi coś doradzić? zrobiłem kilka całkiem niezłych astro i szukam perspektyw. proszę tylko nie doradzajcie mi banków które dają 5 zł od zdjęcia bo to rabunek w biały dzień
Szukaj
witam, gdzie mogę sprzedać swoje zdjęcia? możecie mi coś doradzić? zrobiłem kilka całkiem niezłych astro i szukam perspektyw. proszę tylko nie doradzajcie mi banków które dają 5 zł od zdjęcia bo to rabunek w biały dzień
W temacie nie pomogę ale chętnie zobaczę te foteczki![]()
Abstrahujac od tematu sprzedarzy to powiem tylko tyle, ze ludzie na tym forum robią lepsze zdjecie i niejednokrotnie daliby je za darmoCwicz warsztat, reszta przyjdzie z czasem.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-12-2011 o 00:36 Powód: pis.
Na 1x.com możesz sprzedawać wydruki fotografii. Mają specjalny serwis temu poświęcony.
http://1x.com/prints/
Konieczne jest wykupienie członkostwa, zapewne wymagania co do poziomu prac także będą wysokie.
Publikując prace w znanych i popularnych portalach (1x, 500px) także możesz spotkać się z propozycjami zakupu wydruków.
Życzę powodzenia i wytrwałości.
JS
daj do kazdego zdjecia po dwa lizaki w promocji i probuj na odpustach
a tak powaznie to nie ma zlotego srodka gdzie uplynnic towar
nikony dwa i jakies szkła
Polaków rozmowy - zdziwiłbym się, znajdując tu inne komentarze.
Do autora - cena zdjęc, zwłaszcza w tym kraju zupełnie nie zależy od artyzmu i poziomu wykonania. Zależy od układów, dojść do redakcji, do zainteresowanych, do działów marketingu, i tym podobnych możliwości.
Musisz żyć i współżyć "w środowisku"
Jedni mają super materiał który zalega terabajty dysków i nikogo to nie wzrusza, a są ludzie robiacy sesje po 50tys dolarów w których az takiego szaleństwa nie ma. Jak już załapiesz srodowisko i sprzedasz raz czy dwa, odpalisz komu należy co jego, wychwalisz kogo nalezy przy okazji odpowiednim osobą, wtedy - wtedy możesz robić sesje po pijaku, w środku nocy, gdzie spieprzysz połowę ustawień, a co za tym idzie całą sesję, a i tak weżmiesz za nia kasę....Inne przypadki generalnie nie istnieją poza paroma wyjatkami - bo wiadomo, ze zawsze takie odstepstwa od reguł są. Musisz znaleźć osobę która bedzie chciała zapłacić za to zdjęcie 4tys bo będzie miała w tym interes - wtedy zapłaci bez oporów i zamówi kolejna dwa, a kolegę od 2.5zł żółć zaleje...
tak to działa .
Skontaktuj się z nami