Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: gdzie sprzedać

Domyślnie gdzie sprzedać

witam, gdzie mogę sprzedać swoje zdjęcia? możecie mi coś doradzić? zrobiłem kilka całkiem niezłych astro i szukam perspektyw. proszę tylko nie doradzajcie mi banków które dają 5 zł od zdjęcia bo to rabunek w biały dzień

Domyślnie

Alamy też jest bee?

Domyślnie

W temacie nie pomogę ale chętnie zobaczę te foteczki

Domyślnie

Abstrahujac od tematu sprzedarzy to powiem tylko tyle, ze ludzie na tym forum robią lepsze zdjecie i niejednokrotnie daliby je za darmo Cwicz warsztat, reszta przyjdzie z czasem.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-12-2011 o 00:36 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skinner Zobacz posta
    witam, gdzie mogę sprzedać swoje zdjęcia? możecie mi coś doradzić? zrobiłem kilka całkiem niezłych astro i szukam perspektyw. proszę tylko nie doradzajcie mi banków które dają 5 zł od zdjęcia bo to rabunek w biały dzień
    A dlaczego uważasz, że te zdjęcia są całkiem niezłe i ktoś miałby je kupić? To, do którego wkleiłeś linka jest przeciętne. Po prostu stodoła i długi czas naświetlania. Jak nie chcesz wysyłać do banków zdjęć to 2,5zł mogę dać
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

wow...przebojowo
    D800

Domyślnie

Na 1x.com możesz sprzedawać wydruki fotografii. Mają specjalny serwis temu poświęcony.

http://1x.com/prints/

Konieczne jest wykupienie członkostwa, zapewne wymagania co do poziomu prac także będą wysokie.

Publikując prace w znanych i popularnych portalach (1x, 500px) także możesz spotkać się z propozycjami zakupu wydruków.

Życzę powodzenia i wytrwałości.

JS

Domyślnie

daj do kazdego zdjecia po dwa lizaki w promocji i probuj na odpustach
    a tak powaznie to nie ma zlotego srodka gdzie uplynnic towar
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiobudrysio Zobacz posta
    daj do kazdego zdjecia po dwa lizaki w promocji i probuj na odpustach
    ...

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    Abstrahujac od tematu sprzedarzy to powiem tylko tyle, ze ludzie na tym forum robią lepsze zdjecie i niejednokrotnie daliby je za darmo Cwicz warsztat, reszta przyjdzie z czasem.
    Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    A dlaczego uważasz, że te zdjęcia są całkiem niezłe i ktoś miałby je kupić? To, do którego wkleiłeś linka jest przeciętne. Po prostu stodoła i długi czas naświetlania. Jak nie chcesz wysyłać do banków zdjęć to 2,5zł mogę dać

Polaków rozmowy - zdziwiłbym się, znajdując tu inne komentarze.

Do autora - cena zdjęc, zwłaszcza w tym kraju zupełnie nie zależy od artyzmu i poziomu wykonania. Zależy od układów, dojść do redakcji, do zainteresowanych, do działów marketingu, i tym podobnych możliwości.
    Musisz żyć i współżyć "w środowisku"
    Jedni mają super materiał który zalega terabajty dysków i nikogo to nie wzrusza, a są ludzie robiacy sesje po 50tys dolarów w których az takiego szaleństwa nie ma. Jak już załapiesz srodowisko i sprzedasz raz czy dwa, odpalisz komu należy co jego, wychwalisz kogo nalezy przy okazji odpowiednim osobą, wtedy - wtedy możesz robić sesje po pijaku, w środku nocy, gdzie spieprzysz połowę ustawień, a co za tym idzie całą sesję, a i tak weżmiesz za nia kasę....Inne przypadki generalnie nie istnieją poza paroma wyjatkami - bo wiadomo, ze zawsze takie odstepstwa od reguł są . Musisz znaleźć osobę która bedzie chciała zapłacić za to zdjęcie 4tys bo będzie miała w tym interes - wtedy zapłaci bez oporów i zamówi kolejna dwa, a kolegę od 2.5zł żółć zaleje... tak to działa .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów