Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Sigmy z Chin

Domyślnie

Ja byl bym zainteresowany 70-200 jesli mozna kupic w nizszej cenie niz na eBayu z HK.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Przy większych ilościach na celników uważaj... ;>
    To jak z tymi cenami? 85 1.4?

Domyślnie

A tylko obiektywy przywozisz z Chin? Może inne "duperele" też warto by sprowadzić... Tylko, czy Ty będziesz miał taki duży tornister?
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modron Zobacz posta
    czyli tak jak myslalem.

KubaM, wiekszosc z tych co napisales to dosc tanie szkla wiec nie oplaca sie wiezc, ale dzieki rade.

pewnie zabiore 70-200, 85 i 150
    Podalem takie chodliwe Przy drozszych roznica moze byc na tyle podejrzana ,ze nikt nie kupi od Ciebie . Ja jakbym mial kupic obiektyw powyzej 3tys zl to bym wolal w PL kupic normalnie i pewnie wiekszosc znajacych problemy z "dopasowaniem" obiektywu do body pomysli podobnie. Bo jak zdarzy sie jakis mocny BF/FF czy inny problem to co z takim szklem zrobimy ? Pewnie nic
    D90 / N35 1.8G / N70-300VR 4.5-5.6G

Domyślnie

Beda na miedzynarodowej gwarancji wiec pewnie da sie tez skalibrowac

Domyślnie

Niekoniecznie

Przerabiałem ten temat w przypadku Sigmy 70-300 APO z mocowaniem Sony. Kupiłem na Allegro, sprzedającym był sklep z Łodzi. Podkreślam słowo SKLEP, z normalną siedzibą, handlujący także w sieci.
    W tym konkretnym modelu wadą fabryczną są słabe zębatki AF. Padła i u mnie. Sprawa wydawała się prosta, mieszkam w Warszawie więc obiektyw w pudełko i na Żeromskiego. A to wielkie zdziwienie, bo nie chcieli mi przyjąć szkła na gwarancyjną naprawę. Tłumaczenie było takie, że nie ma gwarancji Sigma Polska, że nic ich nie interesuje gwarancja międzynarodowa, że nie honorują gwarancji na obiektywy spoza polskiej dystrybucji. A naprawa zębatki poza gwarancją miała kosztować 500-600 zł (przy cenie 900 za nowy!). Pewnie gdybym nie miał wyjścia to bym się sądził, ale po prostu odesłałem do Łodzi i tyle. Wrócił naprawiony po miesiącu.

Obawiam się, że podobnie może być i w tym wypadku, z tąż różnicą, że tu trzeba będzie na gwarancyjne naprawy i regulacje odsyłać do Chin.

Domyślnie

sprzedawalem juz Sigmy z Chin i zanim o tym wogole pomyslalem to dzwonilem do serwisu do gdanska kilkanascie razy podajac sie za rozne osoby i wymyslajac rozne przypadki. Za kazdym razem powiedzieli zeby przyslac do nich obiektyw, karte gwarancyjna i paragon zakupu i po sprawie

Domyślnie

Opisałem swój przypadek. Przy mnie zresztą dzwonili z Żeromskiego do Gdańska i usłyszeli to samo - obiektyw spoza oficjalnej polskiej dystrybucji nie byłby naprawiony na gwarancji. Stąd też znam cenę naprawy "pogwarancyjnej". Wiem - wiem - skandal. Jakby to chodziło o 70-200 i byłby mi niezbędny do pracy to pewnie bym się bujał z rzecznikiem praw konsumenta nad tą sprawą. Ale że mogłem sobie poczekać to odpuściłem i odesłałem do sklepu. O ile wiem, został odesłany do Niemiec i stamtąd wrócił do Polski i do mnie.
    Rzecz dotyczyła Sigmy 70-300. To tanie szkło i droga naprawa. Może ma to znaczenie, może nie. Ja jednak po tamtych doświadczeniach kupuję już tylko te szkła, które przeszły przez K-Consult. Szkoda mi czasu i nerwów na takie oszczędzanie...

PS. Sam zresztą piszesz o paragonie zakupu. Czy rozmawiając z nimi mówiłeś, że paragon jest po chińsku? To może być klucz...

Domyślnie

pewnie ze mowilem, paragon to tylko po to zeby data zakupu byla.

swoja droga to jakas kpina z tym serwisem, zazwyczaj slyszalem dobre rzeczy o serwisie sigmy a tu takie jaja. pewnie mozna by na nich naskarzyc

Domyślnie

Dobre rzeczy o serwisie sigmy?! Dla mnie to synonim dziadostwa.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów