Witajcie. Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale i nie wiem czy w ogóle mogę zwracać się z czymś takim do Was, ale nieśmiało próbuję. Na uczelni ćwiczenia prowadzi ze mną bardzo fajny facet - zaangażowany w wiele akcji, sam współtworzy wiele akcji dotyczących pobudzania lokalności społecznych do aktywności i robi wiele wiele innych naprawdę dobrych rzeczy. Niestety ma chorego syna (jak się okazało córeczka która mu się niedawno urodziła również jest chora). Non stop musi zbierać pieniądze na leczenie. Jest to wada układu pokarmowego, która sprawia że chłopiec od urodzenia nie otrzymał jedzenia doustnie a musi otrzymywać je za pomocą specjalnej pompy.
Ale do rzeczy - zbiera pieniądze na kolejną operacje gdyż poprzednie operacje nie pomogły. Sam nigdy nas - studentów nie prosił o pieniądze.
Pomyśleliśmy (studenci), że można pocztą pantoflową puścić plakaty dalej. Było by super, gdybyście w miarę możliwości i chęci mogli puścić poniższy plakat/ogłoszenie dalej np poprzez facebooka.
Oczywiście nie proszę Was o wpłaty, ale jeśli ktoś ma wolną chociaż złotówkę... Sami wiecie, że w takich przypadkach każdy grosz się liczy.
Również jeśli macie może pomysły na pomoc małemu Stasiowi to bardzo proszę o głos.
Po kliknięciu otworzy się duży format plakatu.
Mam nadzieję, że nie zostanę skarcona za tego typu post. Jestem na tym forum od dłuższego czasu, przeglądam codziennie posty i pomyślałam, że jest nas tutaj tyle, że może warto napisać tutaj.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami