Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kto ma hackintosha ?

Witam
    Pytanie jak w temacie - kto ma hackintosha i się podzieli sprawdzoną i stabilną konfiguracją ? Wiem, ze jest tonymac86 i przejrzałem wpisy, ale więcej info nie zaszkodzi, a nóż ktoś ma jakiś dobry patent i będzie chciał pochwalić się u nas na forum ? Śmiało zapraszam do dyskusji i udzielania rad, jeśli ktoś ma i jest chętny.

UWAGA: Uprasza się o zachowanie spokoju i nie udzielanie się w tym wątku przez osoby, które nie maja nic konkretnego do napisania, poza biciem piany, ze jeśli mac to tylko z apple store - THX FROM THE MOUNTAIN !

Zapraszam do dyskusji.

wojteh
    Gość

Domyślnie

ja mam na sandy brige i5 recepta wg tonego... mam tez iMaca i Macbooka ...

potrzebowałem wydajnej maszyny do fotografii właśnie

Domyślnie

Na stronce tonego duzo maszyn ma wypasne plyty, kostki ramu itp itd - chcialbym wiedziec czy kupujac srednią plyte z tym samym chipsetem, co te wypasy po 700-900 zlotych bedzie jakis problem ? Maszynka bedzie stala na tym samym procku co twoja. A i tak przy okazji - jaka grafika pasywna bedzie w miare ok do takiej zabawy ?? (oczywiscie mowie o dostepnych na rynku - moze byc ati lub nvidia )
    Ostatnio edytowane przez locos ; 01-12-2011 o 23:05

wojteh
    Gość

Domyślnie

jest pytanie jak reszta np. dźwięk czy usb ... trzeba wykonać konfiguracje pod płytę

ram nie jest ważny - ale wg. mnie płyta tak ... zerknij na polskie forum jakie płyty polecają (mowa jest o tanich płytach ) - ja kupiłem dobra (droga) płytę z zestawu referencyjnego tonego - ale teraz mam bardzo stabilny system (lion)

Domyślnie

A ja tak zupełnie z ciekawości spytam. Jak jest z legalnością takiej zabawy?

wojteh
    Gość

Domyślnie

w Polsce wg prawnika jeśli kupisz Liona jest w miarę OK poza granicami niezbyt OK - wszystko zależy od prawników jak oni to widzą

ja wyszedłem z założenia ze mam wszystko legalne na 2 Macach a ten potrzebuje do hobby nie zarabiania - liona kupiłem tak samo jak Snow Leoparda jak i oprogramowanie do maców jak i do iPhona i iPada

tu masz link do tanich płyt jakie są polecane : link

Domyślnie

Wojteh wielkie dzieki za linka. Musze sie jeszcze w takim razie troche doksztalcic.
    Majek --> legalny=zgodny z prawem, a o ile wiem, nie ma w Polsce prawa, które zakazywałoby instalacji osx na pc. Oczywiście system musi być kupiony, oryginalny itd...
    W europie niektóre firmy sprzedają komputery pc z osx np niemiecki pearc
    http://pearc.de/

Poza tym prosiłem o konkrety, a nie wyskakiwanie z tematem legalności...który można wygooglac w piec sekund..
    Ostatnio edytowane przez locos ; 01-12-2011 o 23:26

wojteh
    Gość

Domyślnie

poszukaj hackintoshy których budowa jest dokładnie opisana i sprawdzona czy to na forum tonego czy na naszym

ja na przykład nie doczytałem małej pierdoły ze pierwsza instalacje robi się na karcie graficznej wbudowanej a dopiero potem dokłada się swojego potwora - kupiłem wydajną jednostkę graficzna ...
    Ostatnio edytowane przez wojteh ; 01-12-2011 o 23:29

Domyślnie

Dzieki za wskazowki - niby *******a a pewnie potrafi uprzykrzyc zycie. Duzo miales problemow czy tylko ten o ktorym wspomniales ? BTW Ta wydajna jednostka - mozesz uchylic rabka tajemnicy ? Moze skorzystam

wojteh
    Gość

Domyślnie

Wg. Mnie bardzo wydajna mimo ze to tylko i5 2500k nie kręcony - dysk SSD 128 gb na system i programy 12 gb ram ( jest spora różnica wydajności miedzy 8 a 12 - dolozenie do 16 nie zmienia nic.

Operacje w programach graficznych natychmiastowe ... Stabilny pracuje np przy skanowaniu filmów z dużymi plikami tiff na raz mam ich otwartych kilka co najmniej by je korygować ...

Mam dolozenie jeszcze 2 dyski po 2 gb ale już zwykle na archiwum zdjęć

Kupiłem oryginala klawiaturę i mysz APPLE

Ważny jest dobry zasilacz ja kupiłem bardzo wydajny ale bardzo bardzo cichy ...

Obudowa rozebrana ze starego ibm i zostawiłem tylko aluminiowe stelaz

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów