Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Ludzie

Domyślnie Ludzie

Witam serdecznie, forum śledzę od dość dawna i jestem pod wrażeniem wysokiego poziomu zdjec i dyskusji. Jak do tej pory nie prezentowałem swoich zdjęć. (Niestety), fotografuje sprzetem Canona (amatorska lustrzanka 450D). Znaczna większosc zdjec (jak nie wszystkie) wykonana została obiektywem kitowym 18-55. Mimo wszystko bede wdzieczny za wyrażenie opinii i udzielenie porad. pozdrawiam Wojtek

Domyślnie

1, 2 oraz 5 (za wyjątkiem tonacji) bardzo mi się podobają. Dobra konwersja.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 30-11-2011 o 20:00

Domyślnie

Ciekawe spojrzenie.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

ciekawy klimat.lubie
    ostatnie zdjecie maly odskok ale podoba sie .
    warto bylo by utrzymac w jednym stylu te zdjecia m/z ,od koloru po ramki czy bez
    ..
    www.facebook.com/vaydaimages
    www.vaydaimages.com

Domyślnie

Dziekuje za komentarze. Co do różnego stylu obróbki zdjec to faktycznie cięzko sie nie zgodzić Wynika on jednak pewnie z tego, że przedstawione zdjecia nie były planowane jako całość. Wykonane zostały w różnych miejscach w kraju i za granicą i w róznym czasie były też obrabiane Pozdrawiam

Domyślnie

Widać świetne oko do kompozycji i chęć poszukiwania. Sprzęt nieistotny, ważne co w głowie. Część odstaje tu poziomem niestety, ale myślę, że spokojnie możesz zakładać kolejne wątki, nikt tu nie będzie się burzył czym robisz zdjęcia. Tym razem krótko: najlepsza jest dwójka. Jednak ostrożnie z malowaniem nieba - nie wyszło perfekcyjnie po lewej (chyba, że to jakiś fenomen natury). 5 ok - prócz zieleni. No i jakby za duża przewaga góry kosztem dołu. Jedyneczka też może być.

Domyślnie

Ciekawe.
    Mi zieleń na 5 pasuje, brakuje idealnej symetrii i równomierniejszego oświetlenia (szczególnie prawy dolny róg).
    System nie ma znaczenia, nie wszyscy tutaj fotografują Nikonami.

Domyślnie

Dziękuje jeszcze raz za komentarze.
    Ciesze sie ze nie padłem ofiara dyskryminacji na tle sprzetowym. Dzieki Mosad za dobre słowo. Co do zdjecia dwa to było ono zrobione pod zachodzace słońce - malowaniem musiałem ratować pierwszy plan (faktycznie przyznaje sie że niezbyt udolnie mi to wychodzi - rzadko kiedy korzystam z lokalnej obróbki w PS). Starałem sie zrobić zdjęcie, które miało symbolizować "ostatnią prostą" - starszy Pan, prosty kawałek chodnika i zachód słońca - niestety warunki oświetleniowe troche mnie przerosły...
    Zdjecie numer 5 zrobiłem w niezbyt wyszukanym hotelu w Kędzierzynie Koźle po wypiciu kilku piw . Strzał padł przy świetle zastanym (stąd pewnie ta nierównomierność oświetlenia o której pisze tbogdanowicz). Teraz pewnie kadrowałbym troszkę inaczej, ale raczej nie mam już szans na powrót w to miejsce. Zielona tonacja miała podkreslić troszku obskurny charakter miejsca. POZDRAWIAM

Domyślnie

bardzo fajne!

Domyślnie

Jedynkę kupuję bez zastrzeżeń. Może jeszcze czwórkę. Dwójka chyba na siłę dodana. Piątka inteligentna, ale koszmarne zabarwienie. Może trzeba było bardziej niebieską poświatę dać - taką jak daje telewizor? W siódemce przekombinowałeś z tymi schodami ruchomymi, bo ludzie zginęli, a został bałagan. Ale dla jedynki warto obejrzeć. Kombinuj dalej.
    sprzęt: fotografuję sercem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów