ech dawno nie wsłuchiwałem się w Wasze uwagi
Szukaj
ech dawno nie wsłuchiwałem się w Wasze uwagi
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Niestety obróbka zjechana...Kolory walą po oczach swą nienaturalnością.
Dla mnie bomba - zarówno kadrowo jak i obróbkowo. Świetna praca. Wygląda jak malowane
Kolory nie za dobre i chyba trochę przeostrzone.
Chińczyk sprzedał dusze diabłu - po tygodniu się zepsuła.
lordjoker - dzięki za dobre słowo
TMB Pafik
co do kolorów i obróbki w tym zakresie:
... jak widać ruszyłem tu i ówdzie suwakami ale ja oceniam to jako znikomą ingerencję (obróbkę?) - a jakie jest Wasze zdanie teraz, gdy widzicie co zrobiłem ze zdjęciem?
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Co to za program do obróbki NEFów ??
Nikon D80 | N 18-70 | N 70-300 VR | S 105 macro | SB-800 |
capture one firmy phase one
.
A która wersja? Czy jesteś zadowolony z szybkości działania tego programu?
Nikon D80 | N 18-70 | N 70-300 VR | S 105 macro | SB-800 |
6.3.2 (chyba 2 na końcu albo może 3 nie pamiętam a program w domu) Wersja Express, testuję też wersję Pro - nie odczuwam różnic między działaniem obu wersji a ich szybkość jak dla mnie ok. Brak /subiektywnie odczuwanych/ objawów zamulenia czy mielenia
. Trochę dłużej uruchamia/wczytuje się wersja Pro ale to już zaakceptowałem.
Sprzęt: czterordzeniowy intel [email protected]; RAM 8 Gb, system i program Capture w 64 bitach
.
Góra kadru wygląda szczególnie nienaturalnie. Popracuj nad obróbką bo kadr bardzo ciekawy. Oczywiście nie stwierdzam, że jest jakoś wybitnie nietrafiona obróbka, a tylko wymaga drobnych porpawek![]()
Skontaktuj się z nami