Witam,
Na matówce pojawiła mi się dziwna plamka (ni to paproch ni włosek tylko czerwona plamka) i mam w związku z tym pytanie - czy ktoś z Was czyścił/wyjmował samodzielnie matówkę w tym modelu? Jeżeli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki.
Szukaj
Witam,
Na matówce pojawiła mi się dziwna plamka (ni to paproch ni włosek tylko czerwona plamka) i mam w związku z tym pytanie - czy ktoś z Was czyścił/wyjmował samodzielnie matówkę w tym modelu? Jeżeli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki.
Matówki sam nie wyczyścisz, pyłki możesz zdmuchnąć gruszką , inne zanieczyszczenia to tylko serwis.
Nigdy nie dotykaj matówki, samodzielne próby czyszczenia raczej pogorszą sytuację.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
No to zostaje serwis, bo niby ta plamka nie przeszkadza w robieniu zdjęć, ale strasznie drażni.
Popieram, sam załatwiłem matówkę w D90, też miałem drażniącą plamkę. Potraktowałem ją patyczkiem i się udało, lecz następnym razem przesadziłem. Koszt matówki z wymianą do D90 to 60 zł, do D3100 pewnie podobnie. Z tego co wiem serwis nie czyści matówek tylko wymienia.
Skontaktuj się z nami