No! Kolego! Nie 3 miliony, tylko 4 miliony! (; No i zapomniałeś o używanej przez 0,000% użytkowników D5100 funkcji obrotowego ekranu, która nadaje się tylko do tego, żeby obrócić ekran "do korpusu", coby się nie porysował w torbie. (;
To raczej wy wyśmiewacie D5100, ciężko tego nie zauważyć, więc nie wiem jak mogło Ci się to pomieszać...
Nie no sorry, jak MASA może być zaletą? Jak aparat zbyt lekki, to wystarczy sobie przylepić pod spodem kawałek ołowiu (przy okazji niezłe ryzykanctwo, w końcu ołów jest wręcz "zabójczy" wg aktualnych prawodawców) i już. Czemu zakładasz, że "większa waga" (choć zapewne chodzi Ci o wyważenie) jest zaletą? Dla mnie definitywnie jest wadą, bo aparat nie nosi się sam, jak dla mnie mógłby być jeszcze lżejszy i jeszcze mniejszy, bo czemu nie? Uchwyt może być pusty w środku, nie widzę problemu żeby był jednocześnie lekki, mały i wygodny. No ale ja się nie znam i nie mogę się wypowiadać ogólnie, Ty się znasz i wiesz że "większa waga" to uniwersalna zaleta i każdy to wie, tylko Nikon nie kuma i zamiast zwiększać rozmiar i wagę aparatów to robi odwrotnie... Np jakby do środka zamontować akumulator kwasowo-ołowiowy - od razu aparat byłby lepszy! A Ci cały czas kombinują jak dać mniejsze, lżejsze (i droższe jeszcze!) akumulatory - spisek?walory użytkowe takie jak ... masa
4\/3!!
Szukaj

Skontaktuj się z nami