Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gory

Domyślnie Gory

Witajcie
    Jak Wam się widzi to ujęcie?
    Czekam na ostry pojazd

Uploaded with ImageShack.us

Pz

Domyślnie

Drzewo z lewej mi przeszkadza, za niebiesko, obcięte auto na dole...
    mi się nie podoba
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Okej, dzięki
    Ja tylko tyle powiem, że właśnie cieszę się z tej niebieskiej tonacji, lubię właśnie ten kolor
    A co do reszty to niestety racja.

Domyślnie

Ja kadrowałbym bardziej w lewo. Balans bieli do poprawy. Aronov niestety chlasnąłeś ten dół brutalnie. Wydaje mi się, ze te zabudowania na dole świetnie uzupełniają kompozycję. Przeszkadza PD.

Domyślnie

Co do niebieskiej tonacji to wiem że tak bywa, ja niezbyt ją lubię na swoich zdjęciach, ale to kwestia gustu - w końcu "tak tam było". Ładnie z nią kontrastują światła miasteczka. Niebo wyszło świetne, ale dół to niestety śmietnik - kiepsko ucięte drzewa, samochód, gospodarstwo. Nie mogłeś wyjść minimalnie wyżej, żeby ominąć "pierwszy plan", lub niżej, żeby go ująć w całości (lub minimalnie szerzej skadrować)?
    Po przycięciu zaproponowanym przez aronova wygląda to nieźle, chociaż wtedy chmura w dolinie jest trochę za nisko w kadrze.

Domyślnie

Troche balaganiarsko kadrowo, no i troche za niebiesko. Ale dalsze plany zdjecia fajne.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Nie mogłeś wyjść minimalnie wyżej, żeby ominąć "pierwszy plan", lub niżej, żeby go ująć w całości (lub minimalnie szerzej skadrować)?
    Dzięki wszystkim za opinie No niestety nie dalo się, otóż zdjęcia walilem z balkonu kwatery! I chcialem z tego zrobic timelaps'a. A jako, że nie mam specjalistycznego narzędzia o nazwie interwalometr, musialem bawić się w tandem - laptop (+program nikona) + aparat A jako, że w górach z zasady jest mroźno, to moj laptop dłużej niź 30min by nie podziałal na 15stopniowym mrozie, dlatego musialem miec obok kontakt - uzycie przedłużacza wielce mi nic by nie dało Musialbym miec ze 150m przedłużacza, aby było lepiej - wierzcie mi.
    Myślałem pod kątem timelaps'a, wiec jakoś o pojedynczym zdjeciu zapomnialem Moja wina, mogłem się wygramolić wcześniej i pójsc tak z 50m wyżej (czyli tak ze 300m pod górke ).

Jeszcze powiem odnośnie tej kolorystyki - tak było, mi się takie kolory bardzo podobają, dlatego nie zmieniłem

Maćku - odnośnie Twojej poprawki - nie, juz ten kolor zginął i wszedl purpurowy - a tam takiego nie było.
    Ogólnie jestem zwolenikiem naturalnych (rzeczywistych) kolorów. Wiem jak tam bylo dlatego nei zmienialem. Tak samo ostatnio nad ciekiem wodnym w porannym świetle, mgła wyszla fiolotowo/purpurowa - coż pięknego

Mam nadzieje, że tą zimą uda mi się poprawić co nieco

Uprawnienia umieszczania postów