Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Marcin

Domyślnie Marcin

sesja z modelem: Marcin Kłos

1.
    2.

Domyślnie

Model świetnie zapozował na dwójce. Natomiast co do światła... nie mam przekonania. Ot samotne zdjęcie, nie wiadomo kogo przedstawia - musi być w parze. To jednak chyba najlepsze Twoje zdjęcie. Natomiast jedynka mi się zupełnie nie podoba - pod kątem światła. Zerknąłem w jaki sposób fotografujesz kobiety i mężczyzn. Generalnie powiedziałbym, że odwracasz role w świetle, emocjach, kadrach i obróbce. Facetów pokazujesz miękko i przy zdjęciach w parach wysuwasz na przód. To w nich szukasz emocji, nutki czegoś więcej. Płeć piękna stanowi dodatek. Kobiety ukazujesz w sposób bardzo chłodny, brutalny i wprost. Ale ponieważ nie idziesz w skrajności, to kiepsko się to ogląda komuś, kto szuka stereotypowego wizerunku. Delikatnej, romantycznej kobiety oraz silnego mężczyzny macho. A przynajmniej uczuciowej kobiety i chłodnego faceta. Gdybyś pokazał całkowite odwrócenie ról, jasne i oczywiste - wówczas taka stylizacja byłaby dla mnie o wiele bardziej strawna. Piszę akurat w tym wątku, ale tyczy sie to całego przekroju zdjęć. Ponieważ jednak jest to związane z postrzeganiem świata, to osobiście wycofuję się raczkiem z detalicznej krytyki. Byłaby ona jedna i ta sama przy każdym niemal zdjęciu. Jest to na tyle odmienne od mojego punktu widzenia, że jedyne co mogę napisać, to po prostu: "nie trafia do mnie".
    Akurat w tym wątku o tym piszę, ponieważ nie będzie tu raczej krytyki tego typu, więc mam więcej "przestrzeni".

Domyślnie

z ostatniej chwili moje zdjęcia, które wykonałem Marcinowi Kłos zostały opublikowane na malemodels.us

prawdopodobnie jestem pierwszym fotografem z Polski na stronie malemodel.us, ale nie jestem pewny tej informacji....

Domyślnie

Jest odpowiednia flaga to i jest na malemodels.us
    Dla mnie dwójka byłaby fajna w mocnych kolorach i może z ostrzejszym światłem, bo to kierunek ma fajny ale trochę jest za miękkie i trochę chyba w obróbce zamieszałeś, bo można by większy kontrast zrobić między światłami i cieniami

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    prawdopodobnie jestem pierwszym fotografem z Polski na stronie malemodel.us, ale nie jestem pewny tej informacji....
    Gratulacje.

P.S. Model z potencjałem. Dwa zdjęcia, dwie inne bajki... ale 2 do poprawki. Koncept ok, ale zaprzęgnij do pracy jakieś światło może...

Domyślnie

mnie się podoba ...
    jedynka jest dobra
    a dwójka bardzo dobra! jest i fajne światło i klimat
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

W dniu dzisiejszym została mi założona strona z portfolio na malemodel.us. Strona ta prezentuje najlepszą fotografie męską. Na powyższej stronie zarejestrowanych jest jedynie dwóch fotografów z Polski, w tym ja.

poniżej link

http://www.malemodel.us/2012/photogr...nrad-koczywas/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    Strona ta prezentuje najlepszą fotografie męską.
    No cóż, na pewno ja bym się z tą opinią nie zgodził. A zatem to dobrze, że mnie nikt o zdanie nie pyta, ani że nie spędzi mi to snu z powiek. A wyróżnienia gratuluję.

Domyślnie

mOSAd dziękuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów