Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37
    anja_bania
    Gość

Domyślnie Stowarzyszenia fotografów ślubnych

Drodzy przyjaciele

Jaka jest Wasza opinia na temat stowarzyszeń fotografów ślubnych, czy to jest rzeczywisty wyznacznik poziomu artystycznego zdjęć, czy jedynie opłacany w euro wabik na klientów. Oglądałam sporo profili fotografów na serwisach AG WPJA, SWPP, FPFS i mam mieszane uczucia. Faktem jest, że jest tam wielu twórców na super poziomie, aż zazdrość bierze o wiedzę i umiejętności ale są też tacy, którzy nie robią żadnego wrażenia.

Koleżanka szuka teraz fotografa i kieruje się właśnie tym kryterium, czy słusznie nie wiem.

Pozdrawiam
    Anka

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anja_bania Zobacz posta
    Drodzy przyjaciele
    Koleżanka szuka teraz fotografa i kieruje się właśnie tym kryterium, czy słusznie nie wiem.
    Pozdrawiam
    Anka
    To przecież swego rodzaju TWA i powstało w określonych celach marketingowych, biznesowych. Fotografowie zrzeszają się aby zmniejszać koszty działalności, zwiększyć zasię swojej działalności czyli powiększyć swój rynek. W kilku, kilkunastu łatwiej jest się przebijać. Istnieje kilka temu podobnych TWA regionalnych i ogólnopolskich przynajmniej kilka znam.
    Szczerze mówiąc wybór fotografa z jakiegoś tam TWA w zasadzie nic nie gwarantuje.

Domyślnie

Wyznacznik poziomu żaden... ale za to mają plakietki lub legitymacje, a nawet pokuszę się o stwierdzenie, że jedno i drugie.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

zawsze można spotkać się w pięciu założyć stowarzyszenie o dumnej nazwie coś jak "profesjonalni" "polskie" "światowe" i wiele innych przymiotników do tego www i już można "stać się" super foto pstrykaczem

z mojego doświadczenia wynika (w moim przypadku), że zlecenia kolejne (90%) mam z polecenia młodych, którym już wcześniej robiłem wesele, a że robię sam, (nie mam kilku pracowników z kamerami, światłami i do tego kilku fotografów z łapanki)- to dobrze wykonane zlecenie jest najlepszą reklamą- a i zaznacze skromnie, że nie należę do stowarzyszenia (jakiekolwiek by nie istniały) szkoda kasy w moim przypadku.

kurcze jedynie tej plakietki szkoda...
    Ostatnio edytowane przez BUBYPL ; 24-11-2011 o 00:17

Rozmowny
    Miasto
    augustów/żory/stafford

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BUBYPL Zobacz posta
    zawsze można spotkać się w pięciu założyć stowarzyszenie
    z tego co wiem to potrzeba 15członków zwyczajnych by założyć stowarzyszenie
    ...

Domyślnie

Jak ktoś pisze w nazwie "profesjonalne..." to ja już wiem czego się spodziewać (oczywiście są wyjątki).
    Zakładajcie stowarzyszenia, agencje itp. różny klient do różnego marketingu, a tak właściwie to różny marketing do różnego targetu (:
    Suma summarum pewnie więcej można złapać jak się jest w grupie (dobrej grupie).
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Co do AG WPJA i jej członków to też mam mieszane uczucia, bo są tam genialni fotograficy, ale są też tacy którzy właśnie wrażenia i na mnie nie robią, jak na członków czegoś takiego. Wydaje mi się że to jest poprostu wabik na klientów i raczej tylko po to został stworzony, bo jeśli tak rózni ludzie się tam znajdują (z tak różnym poziomem wiedzy i umiejętności) to ja nie widzę innego przeznaczenia.

Normalnym jest że jak para zobaczy logo AG WPJA na Twojej stronie to będzie sobie myśleć "oo będziemy mieli profesjonalnego fotografa", wkońcu tak to działa, taki był zamiar. Kwestia tylko jedna, czy masz mało klientów czy dużo? Bo jak masz wszystkie weekendy zajęte w sezonie to płacenie członkostwa mija się z celem, bo najzwyczajniej w świecie tej reklamy już nie potrzebujesz. Ewentualnie jeśli Ci kasa zbywa możesz sobie 'prestiż' podnieść
    ;]

Domyślnie

do WPJA biora chyba każdego kto zapłąci roczny abonament. Kiedys może to było elitarne. Teraz tyle tam gniotów że masakra - co gorsza też wsród naszych forumowiczów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    do WPJA biora chyba każdego kto zapłąci roczny abonament.
    bo w tych stow. tylko o to chodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Normalnym jest że jak para zobaczy logo AG WPJA na Twojej stronie to będzie sobie myśleć "oo będziemy mieli profesjonalnego fotografa", wkońcu tak to działa, taki był zamiar.
    Najpierw PM musiałaby wiedzieć, co ten znaczek oznacza... A z tym bywa różnie.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów