Bardzo fajna seria.
Szukaj
Bardzo przyjemnie się te zdjęcia ogląda. Jest kilka rzeczywiście dobrych ujęć, pozostałe na niezłym poziomie. Ładna, konsekwentna obróbka, dobre kadry. Poniżej opisałem te najlepsze fotografie, godne uwagi.
4 - po prostu dobry klasyczny portret, niejeden model chciał by taki mieć w swoim portfolio
12 - bardzo dobre, treściwe zdjęcie z właściwym, dynamicznym kadrem, masa szczegółów opowiadających historię, szkoda przepalenia trochę
14 - bardzo dobra treść, świetna bluzeczka kontrastująca z otoczeniem, za dużo niebieskiego w cieniach
15 - ciekawa kompozycja i ujęcie, dobra ekspozycja na bohaterce, ale nie wiem, czy samą kompozycją zdjęcie się obroni
19 - bose nogi i betonowe płyty - to aż boli od patrzenia, a do tego deszcz... szkoda, że tyle góry musi być w tym kadrze
22 - ciekawe, ale zabrakło jeszcze jednej (kolorowej - czerwonej?) postaci w kadrze i być może lekko przesuniętego obrazu - zbyt klinicznie to wyszło
25, 28 - dobra reporterska fota; lubię zdjęcia ludzi przy pracy, szczególnie gdy wykonują niecodzienne dla nas czynności
30 - naturalny dyptyk - przyjemne ujęcie, choć przemyślałbym jeszcze kwestię konwersji
36 - uśmiech, światło, prosty ale dobry kadr, fajna gra kolorów - ładny portret
41 - wydaje mi się jakbyś użył clarity za mocno, dziwny stosunek rozmycia do nasycenia kolorów... ciężko mi to opisać, ale odczuwam jakąś nienaturalność
Ogólne dodatkowe spostrzeżenie. Dobrze się ogląda uśmiechających się ludzi. Wyglądają, że są spokojni i po prostu robisz im zdjęcie bez podkradania się, bez uciekania się do podglądactwa. Ot podczas normalnego z nimi obcowania.
Robteek- chciałem początkowo pokazać tylko portrety, ale rozszerzyłem bardziej na ludzi, zapotrzebowanie takie było.
Mozesz przymknąć chyba oko w którym dziale na forum zamieściłem fotki.
Z mocnymi punktami mam problem, aparat nie wyświetla siatki i klapa.
mOSAd- wielkie dzięki
Skontaktuj się z nami