Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Lesny zachodzik

Domyślnie Lesny zachodzik

seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

nr dwa fajny. Tak się zastanawiam czy gdyby rozjaśnić nieco dół, czy nie byłoby jeszcze lepiej?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

"Tak się zastanawiam czy gdyby rozjaśnić nieco dół, czy nie byłoby jeszcze lepiej?"

Karolinko, celowo tak dobralem ekspozycje . "Bloto posniegowe" jest malo atrakcyjne...
    seek & destroy

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Tak się zastanawiam czy gdyby rozjaśnić nieco dół, czy nie byłoby jeszcze lepiej?"

Karolinko, celowo tak dobralem ekspozycje . "Bloto posniegowe" jest malo atrakcyjne...
    No tak, ale to wtedy nic nie zostaje. Albo jest atrakcyjne i pokazujemy, albo nie jest, a wtedy nie ma zdjęcia. Bo same czarne kontury lasu i czerwone niebo to ciut za mało. Poza tym ta droga na dwójce naprawdę źle nie wygląda. Jak się ją wydobędzie z ciemności i podkontrastuje, to kto wie? Nawet w ogólnej tonacji może zostać ciemna, aby tylko tam trochę świateł było. Chyba że poza szumami to tam już nic nie zostało..

Domyślnie

to ja chyba jakieś totalne bezguście jestem,
    bo mi się najbardziej na 2 te odbicia światła w koleinach na tym błocie pośniegowym podobają....
    Mój niekomercyjny link

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    to ja chyba jakieś totalne bezguście jestem,
    bo mi się najbardziej na 2 te odbicia światła w koleinach na tym błocie pośniegowym podobają....
    Właśnie te koleiny miałem na myśli..

Domyślnie

"bo mi się najbardziej na 2 te odbicia światła w koleinach na tym błocie pośniegowym podobają..."

Dla mnie sa uzupelnieniem, ale bardzo waznym.
    Chcialbym, aby widoczne byly tylko te odbicia. Bez blota.
    Samo zdjecie natomiast, nie jest zadna abstrakcja, tylko widokiem przy slabym swietle.
    To jasne, obok odblaskow jest pozostaloscia sniegu, ktory jasniejszy od nich byc nie powinien, podobnie, jak odblaski od zrodla swiatla.
    Podsumowujac, tak wlasnie chcialem to pokazac.

Oryginal jest nieco jasniejszy, ale to celowe dzialanie w kierunku poprawy jakosci gotowego produktu.
    W obrobce cyfrowej wysokie wartosci sa przy skalowaniu w dol maskowane przez kwantyzacje. W przypadku rozjasnien efekt koncowy zmierza w przeciwnym kierunku.

Pozdrawiam
    seek & destroy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    No tak, ale to wtedy nic nie zostaje. Albo jest atrakcyjne i pokazujemy, albo nie jest, a wtedy nie ma zdjęcia. Bo same czarne kontury lasu i czerwone niebo to ciut za mało. Poza tym ta droga na dwójce naprawdę źle nie wygląda. Jak się ją wydobędzie z ciemności i podkontrastuje, to kto wie? Nawet w ogólnej tonacji może zostać ciemna, aby tylko tam trochę świateł było. Chyba że poza szumami to tam już nic nie zostało..
    Światło, to samo mi do głowy przyszło, jak zobaczyłem dwójkę.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker;225705W
    obrobce cyfrowej wysokie wartosci sa przy skalowaniu w dol maskowane przez kwantyzacje. W przypadku rozjasnien efekt koncowy zmierza w przeciwnym kierunku.

Pozdrawiam

Niby po polsku a ja nic nie rozumiem.... i raczej mi tego nie tłumacz jeszcze dogłębniej.... nie rozumiem ale w sumie nie jest mi z tym jakoś bardzo źle...

Pozdr
    Mój niekomercyjny link

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cokolwiek to by znaczyło, to nie sądzę aby to "kwantowanie" miało jakiś związek z ciemnymi koleinami...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów