Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Orange [Tomasz Pluszczyk]

Ola Cogiel, podobno pierwszy raz na sesji. Wizaż Renata Jackowska, fryzura Le`Prestige, ale w pierwszym ujęciu niezbyt ją widać.

Poniżej miniaturka, po kliknięciu na nią właściwe zdjęcie.

1.

Domyślnie

czysto, ładnie, bardzo ładne beauty brawo
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

No czyściutkie bardzo, pewnie w cholerę roboty przy retuszu. Dobra robota w każdym razie (chyba - przynajmniej na mnie robi wrażenie). Minimalnie więcej prawej nie polepszy odbioru?

Dla mnie osobiście zaczyna już bardzo przypominać render jakiś i nie podoba mi się to, ale to nie moja estetyka ogólnie więc po prostu pewnie tego nie rozumiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Minimalnie więcej prawej nie polepszy odbioru?
    Moim zdaniem zdecydowanie nie. Trzeba wtedy dodać też lewej strony żeby kadr dalej miał sens - zmieniają się proporcje boków i okazuje się że trzeba by dodać dołu i już jest wszystko skopane :). Przynajmniej mi inne kadrowanie nie odpowiadało, a przy kadrowaniu zazwyczaj testuję masę różnych cięć :). No ale ja jestem z tych, co nie widzą też nic złego w cięciu kończyn itd :).
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 13-11-2011 o 18:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    No ale ja jestem z tych, co nie widzą też nic złego w cięciu kończyn itd .
    A to ja też - z tym że no... Albo cięcie albo troszkę miejsca jednak. Nie przepadam za (prawie) stykówkami. Ale to już moje fanaberie

Taka jeszcze jedna uwaga, pewnie troszkę czepialska, nie dopisałem wcześniej - dość ostra linia (żyła/ścięgno?) na szyi. Troszkę kłoci mi się z delikatnymi i ładnie stopniowanymi przejściami na całym zdjęciu taka nagła krecha.

Dobra, spadam, bo i tak jest high level, a ja truje

Domyślnie

Na miniaturce wygląda jak manekin. Nie ma tak perfekcyjnych osób chyba. Ostre ścięgno przeszkadza. Światło na szyi mogło chyba być mocniejsze - cienie wydają się za mocno wyciągnięte. Ale poza tym ładnie świecone (kontrowersyjne cienie pod rzęsami). Kadr i ujęcie z dołu uwypukla za mocno szyję, a za mało głowę. Obróbka skóry niezła, ale to nie uratuje każdego zdjęcia. Dziwny dobór kolczyka - bardzo rzuca się w oczy. Nie pasuje mi kadr. Za mało oddechu, powietrza. Może to było najmniejsze zło, ale nadal obniża moją ocenę.
    Ogólnie nieźle, ale pracę zdominowały aspekty techniczne - te na wysokim poziomie.

Domyślnie

Piękne beauty Choc i male niedokladnosci obrobki tez sie znajdą, jak np. z prawej strony kadru na tle przy krawędzi szyi
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Wygląda jak model 3D, a nie jak fotografia i tak się zastanawiam gdzie jest granica w retuszu

Niemniej jednak dobra robota
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Domyślnie

Przypomina główkę fryzjerską

Domyślnie

2. (kliknij żeby powiększyć)

Jeszcze mam to w takim zestawieniu,, ale to tylko z myślą o fryzjerce.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 14-11-2011 o 23:54

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów