Jak w temacie, Warto?
Czy wzrosty cen sprzętu nikona to tylko kurs walut?
Szukaj
Jak w temacie, Warto?
Czy wzrosty cen sprzętu nikona to tylko kurs walut?
To normalne okresowe zawirowania, już wiele razy tak było. Mikro panika i obroty rosą . (przykład ,KGHM ostatnio)
Nie licząc kwestii finansowych - zdecydowanie warto.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Warto !!
Wzrost cen to nie tylko sprawa kursu ale i po zawirowaniach w Japonii - braki sprzętu na rynku.
ja naraz pracowałem na d80 i d300. D80 ostanie od d300, ale są miejsca gdzie nadrabia chociażby w oddaniu kolorów, niestety iso max to 800.
Jeżeli na pierwsze nie zwracasz uwagi, drugie Ciebie ogranicza, a na dodatek odkryłeś w sobie duszę filmowca (s), to zdecydowanie warto![]()
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Nie zartuje. Wiadomo, ze przy wyzszych ISO bardzo wazne jest prawidlowe naswietlenie. Kazde niedoswietlenie to kiszka. Ale nawet przy super/hiper naswietleniu wyglada to tak sobie. To kwestia indywidualnej wrazliwosci na szumy i spadek DR, bo to on glownie leci bardzo w dol. Szumi odszumimy, ale spadku DR nie podciagniemy niczym. Ale sorki za OT, bo to nie temat watku.
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 20-11-2011 o 11:47
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Zgadzam sie. Pisanie, ze w danej puszcze maksymalne iso to "x", zdradza uzytkowanie aparatu (amatorskie). Maksymalnym ISO w puszcze jest to wlasnie maksimum, jakie dal nam producent. W D300 jak trzeba, to robi sie na H1. Fakt, ze zdjecia do neta lub ew. do gazety, ale co zrobisz, jak masz zlecenie? Zaczniesz plakac, ze "wg mnie ISO powyzej 800 to gniot i nie zrobie zdjecia?". To nie rob i ogladaj cropy.
Skontaktuj się z nami