Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sylwia

Domyślnie Sylwia

Zdjęcia z warsztatów z Uniejowa/Felicjanów Jako, że były to moje pierwsze warsztaty z modelkami w życiu to trudno tu mówić o ustawianiu modelki i światła. Po prostu korzystałem z mądrości innych. Czy coś z tego wyszło oceńcie sami. Modelka Sylwia.

1.

2.

3.

4.

5.

Bonus: przygotowania
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Jakoś tak bez ładu i składu niestety... "5" odpada od razu -fatalna mina modelki+ brak ostrości...zresztą na 1 i 3 też ostrość jest wyraźnie ustawiona "za" Nie ma exifów co to za obiektyw? N85/1.8?
    Zdjęcia nr 1 i 3 gdyby były trafione z ostrością byłyby przyzwoite... a tak niestety kicha... przy takich pozowanych zdjęciach ostrość musi być ok...to nie reportaż gdzie można czasem na to przymknąć oko jeżeli kadr jest ciekawy....

Domyślnie

Również mnie nie zachwyca. Do tego co napisał siwyozzman dodam, że przede wszystkim widzę... chustkę. Przytłacza modelkę.

Domyślnie

Nie wiem co robiłeś przy oczach ale są lekko przedobrzone moim zdaniem. Nieostro miejscami i zdjęcia wyglądają na delikatnie poruszone.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Jedynie czwórka ostra tam gdzie trzeba i to chyba najlepsze ujęcie. Generalnie sporo problemów typu balans bieli, czy dokładna kontrola kontrastu. Kadrowo jest znośnie za to. Nic tylko ćwiczyć dalej. Ostrość to podstawa. Jednocześnie nad obróbką wartto usiąść.

Domyślnie

Moją opinie już poznałeś
    Z tego seciku 4 mi bardzo pasuje. Bonusik jako dodatek tez OK. Reszta niestety nie wyszła ;(
    Pozdrawiam

Domyślnie

nieostrości królują, dałbym więcej obróbki a modelka podobna do Anandy Peet
    5D|D200|D90|Nikkory Zeissy Canony i takie tam

Domyślnie

4 bardzo fajna ,super kadr .
    Puszka300D90isłoiki.......

Domyślnie

Brak ostrości jest podstawowym grzechem w tym pokazie, ale i kadry nie za ciekawe. Nie powinieneś się wstydzić foty nr 4, chociaż gdybyć wcelował focusem w oczy na 1-ce, to też byłaby niezłą.
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Uprawnienia umieszczania postów