Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Balet - Scena Miejska

Po Waszym odbiorze ostatnich zdjęć związanych z baletem bardzo zależało mi aby wyjść na przeciw Waszym spostrzeżeniom. Pokazać zdjęcia, na których taniec odegra pierwszoplanową rolę. Jestem o krok od wylotu z Polski dlatego działać musiałem szybko! Udała się, przed Wami kilka kadrów wykonanych jeszcze w tym tygodniu - chciałbym napisać, że są jeszcze ciepłe. Jednak biorąc pod uwagę temperaturę jaka panowała podczas zdjęć nie jest to zbyt stosowne słowo

1.

2.

3.

Pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Niepołomice

Domyślnie

3 - jak dla mnie najlepsza

Domyślnie

Jak dla mnie najlepsza 2. 3 fajne, ale baletnica wygląda jak wklejka...
    poza tym mogłeś wyretuszować gapiów, było by "sterylnie"

Domyślnie

Jest już bliżej tego, co by mi się spodobało. Właściwie jedną uwagę mam, ale za to niebanalną. Kompozycja niedomaga. Niestety niełatwo tu o rady, ale do pełni szczęścia zabrakło właśnie odpowiedniego balansu między otoczeniem, a bohaterką. Odpowiedniego kąta widzenia, umiejscowienia tancerki w kadrze. Wyszło bezosobowo. Jakbyś był tylko jednym z gapiów oglądających jej występ. Brak zmiany punktu widzenia w tym co tu nam pokazałeś. Brak wejścia w akcję. Jesteśmy daleko, chłodnym okiem patrzymy na scenkę. A zaraz sobie pójdziemy dalej. Brak zaangażowania. Można i tak, ale konsekwencją jest chłodniejszy odbiór zdjęć.

Domyślnie

3 dobra
    ja bym podszedl blizej do modelki

Domyślnie

oj przyjemnie ...3ka naj
    ..
    www.facebook.com/vaydaimages
    www.vaydaimages.com

Domyślnie

Dzięki za odwiedziny i pozostawienie kilku słów od siebie

Mosad - bardzo ładnie nazwałeś to co sam widzę i czuję od dłuższego czasu w stosunku do moich zdjęć. Staram się to zmieniać a raczej zrozumieć co sprawia, że widz angażuje się w scenę którą mu przedstawiamy, czuje jej bliskość. Dzięki

Pozdrawiam
    Jarek

Domyślnie

zdecydowanie 3 najfajniejsza, ale sporo racji ma (jak zawsze chyba) mOSAd

Domyślnie

Polecam zmianę ogniskowej. Nie wiem czego tu użyłeś, ale wypróbowałbym oba końce przedziału 24-35 mm. Wymusi to zajęcie odpowiedniego miejsca i zupełnie inne podejście do kadrowania w obu przypadkach. No i prawdopodobnie za dużo chcesz czasem pokazać, stojąc za daleko. Nie ukrywam, że istotne w końcowym efekcie będzie też światło. Wyobraź sobie scenę, a na niej jedyną baletnicę. Raczej to ją będzie wyłuskiwał z tła jakiś reflektor. Na niej ma być skupiona nasza uwaga. Warto więc mieć także i to gdzieś w zakamarkach umysłu, może lekko pomóc sobie obróbką, jeżeli nie można na żywo? Na powyższych zdjęciach utrudnia to duża głębia ostrości i mnóstwo świateł, któro ciężko przygasić, bez sięgania do bardzo zdecydowanej i indywidualnej obróbki.

Domyślnie

A mi sie podoba zestawienie zdjec 1 i 3. Przy czy 3 podoba mi sie kadrowo, a 1 mogla byc np w pionie. Dorzucilabym jedno przyblizenie, lub detal i były bardzo fajny zestaw.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów