Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Las

Domyślnie Las

Poddaję pod ocenę, bo sam już nie wiem czy lepsze, czy gorsze. Zastanawiam się czy kontrast nie za mały.

Ostatnio edytowane przez żółty ; 18-11-2011 o 11:38

Domyślnie

Wg mnie za jasne i kolorki za blade.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Dzięki, tak myślałem. Wstawiam poprawioną wersję.

Domyślnie

No, co innego - choć jeszcze 0.7 eV dałbym w dół.
    No i z tymi rozjaśnionymi miejscami trzeba powalczyć. Jeśli głównym motywem obrazka ma być ten pień, to patyk z przodu trzeba wystemplować.
    Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Dwójka lepsza, ale generalnie kadrowo to raczej słabo ...

Domyślnie

po jedynce chcialem powiedziec ''za zolto'' Las fajnie wyglada, lecz nie bardzo wiadomo co chciales tu pokazac.

Domyślnie

Pierwsza wersja, bardzo bladziutka. Druga juz lepiej, ale tez nie bardzo. Nie wiem za bardzo co chciales pokazac na tym zdjeciu.
    Jesli chodzilo ci o swiatlo, bo widze ze tam troche na podlodze sie sciele plus to mieciutkie swiatelko w rogu na gorze, na lisciach. To zdecydowanie trzeba by zjechac z EV na minus,( tak zeby to swiatlo bylo tu najwazniejsze, a nie dobrze widoczne ciemne pnie drzew) podbic kontrast, moze poglebic troche cienie na krzywych i podbic swiatla. Mozna bu jeszcze delikatnie maznac pedzlem miejscowej korekty z EV na plus po tych rozswietlonych fragmentach kadru.
    No i kolory, zdecydowanie smielej, cieplejszy WB-niech zagosci tu zlota jesienna tonacja, podciagnac selektywnie zolty i pomaranczowy na tej focie.

Te uwagi pisalem majac na mysli ACR, bo w nim akurat obrabiam foty.

No i na marginesie, to las to bardzo trudny temat, potrzeba jakiegos naprawde dobrego motywu w kadrze lub super swiatelka zeby to gralo, tak ze wylozyc sie na lesie to nie porazka, to normalka.

Pzdr.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    ............

No i na marginesie, to las to bardzo trudny temat, potrzeba jakiegos naprawde dobrego motywu w kadrze lub super swiatelka zeby to gralo, tak ze wylozyc sie na lesie to nie porazka, to normalka.

Pzdr.
    święte słowa, zbyt mocno zaświeciło i motyw taki...ciężki ten las
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Zatem trzeba będzie jeszcze powalczyć Dzięki za porady.

Uprawnienia umieszczania postów