Szukaj
Rowniez polecam f90x. Swietny aparacik. Kilka miesiecy temu udalo mi sie kupic w idealnym stanie za 500zl.
Fuji X-T1 | 14/2.8 | 35/1.4 | 55-200/3.5-4.8
Zależy tak naprawdę jakie zdjęcia chcesz robić tym aparatem - tego nie napisałeś, a to jest najważniejsze. Bo nie zawsze "lepszy" model będzie lepszy. Moja dziewczyna używa np. malutkiej i leciutkiej lustrzanki i wiem, że roześmiała by mi się w twarz, gdybym ją namawiał na F5
tak bez żadnych informacji mogę polecić z tych tańszych f70 (mały, lekki zgrabny i cichy, ale niestety odlotowe baterie), f801s (większy zgrabny i cięższy+zasilanie dla normalnych ludzi) i mogę nie polecić f65 i pochodnych (można sobie nalepkę "nikon" strzelić na cokolwiek innego i na jedno nam wyjdzie)
ps. f90 bym nie kupił nawet za 300, co innego f90x![]()
Zaraz!Kolega Filip nie określił czy to ma byc AF czy M.Jeżeli chcesz zacząc swoją przygodę z fotografią poleciłbym Ci poczciwego nikona fm(fm2) lub fe(fe2)z nikkorem 50/1.8.Ten zestaw zmusza nas do myślenia i jest najlepszy do nauki.Poza tym masz całą game bardzo dobrych tańszych obiektywów.Bardzo fajnym korpusem jest nikon 301,który sam przewija film i posiada kilka automatyk.Jego największą wadą jest brak gniazda wężyka.Z AF bym polecił f 801s,f70,f80(601 ma drogie zasilanie,chyba,że jest z pojemnikiem na paluszki).Wystrzegałbym się wszystkich f50,55,60,65!!!
Serdecznie dziękuję wszystkim za odpowiedzi ale mam teraz inne pytanie. Znalazłem sobe na allegro N 75 i mam pytanie czy obiektywy do tych nowych nikonów(np.d 80 d 200) będą pasowały do N75? Z tego co wiem to Nikon miał dwa systemy mocowania...
Myślę że F65z obiektywem,spokojnie znajdziesz za taką cenę.Wadą jest rzeczywiście to że nie mierzy światła z manualnymi obiektywami (sam mam teraz taki problem), więc jeśli chcesz je stosować, rozejrzyj się za czymś lepszym.Doświadczeni Nikonowcy mogą poradzić w tej sprawie.Chyba że wystarczy standardowy 28-80/3,3-5,6...
Alem sie wyrwałsorki!!!!!!!!!
Nowego i dobrego w tej cenie to nie ma nic.
Dozbieraj trochę i kup F-90x.
Pozdrawiam Arek
7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta
Skontaktuj się z nami