Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jaki analog?

Domyślnie Jaki analog?

Witam,

Zastanawiam się jaki aparat wybrać. Szukam analoga Nikona(niekoniecznie nowego) tak do 300-350zł. Co polecacie?

Domyślnie

f70 lub blizniaczy n70
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Było. Poczytaj archiwum.
    Tak do 400 zł mógłbyś mieć F80 lub F90x na allegro.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Zalezy co chcesz nim focic - jak poobiednie niedzielne spacery lub kojace wypadziki do lasu to kup F50, mialem kiedys i uwazam ze b.dobry , zdjecia extra z kitowym obiektywem tylko ze glosna ta klatka jednosekundowa.

Domyślnie

Polecam F90 lub F90x, ponoć F70 też jest bardzo dobre.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Nie wiem czy za 450 zł kupisz w dobrym stanie coś lepszego niż F60/F65 z obiektywem.
    Ja sprzedałem w zeszłym roku F70 z 28-80D +MC 12b za 800 zł stan idealny.
    A w tym roku F80 z Tamronem 28-105IF za 690zł.
    Ponieważ modele F70 mogą być nawrt ponad 10-letnie MZ trudno o dobry egzemplarz.
    Jeżeli ktoś chciałby oddać F80 z obiektywem za 400 zł to albo bardzo bardzo potrzebuje kasy, albo z jego egz. jest coś nie tak.
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

F65 w dobrym stanie lub F601, F70 z nikkorem 35-70 powinienieś upolować. Wątpliwe że kupisz to na 1 aukcji. Najszybciej znajdziesz osobno body i szkło.
    F90 w tej cenie ze szkłem to raczej nie znajdziesz.

Domyślnie

A gdzie autor napisał, że chce z obiektywem?
    A każdy swoje... Każdy poleca to co ma.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Maciej jak w życiu nie fotografowałem F90x to mam polecać?
    Wypowiadam się na temat tego co znam z autopsji albo przynajmniej od znajomych.

Ale F90x mi sie podoba tak dla ścisłości. Nie polecam do końca F80, to nie jest zły aparat ale wolałbym coś innego. F100 najlepiej... A tak bez żartów F70 wg mnie jest świetny tylko brak mu kilku podstawowych funkcji jak np. PGO i ma słaby AF.
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Ja polecam F90 x i mimo wszystko F80, ktorego mam od niedawna i bardzo chwale przede wszystkim jest cichy i dyskretny, czego o F90 nie mogę powiedziec. Jego największą (w tej kat. cenowej jedyną) wadą jest brak pomiaru światła z obiektywami manualnymi. Na allegro widzialem w opcji kup teraz ponizej 400pln (399 )

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów