konkretna odpowiedźna to własnie czekałem
mam pytanie dlaczego waliłeś przy ISo 400? przy ISo 100 będzie zbyt ciemno?
Szukaj
konkretna odpowiedźna to własnie czekałem
mam pytanie dlaczego waliłeś przy ISo 400? przy ISo 100 będzie zbyt ciemno?
Co do ustawienia na 400 to od czasu ukazania się bardzo dobrych polskich filmów HL innych czułości nie używałem -a przez 30 lat byłem zawodowym fotografem- i to samo stosuję w cyfrze.Na różnych forach krążą różne legendy na tematy ustawiania aparatu a to RAW czy JPG,czułość 100 czy inna a może tak 50?--dobra rada rób tak jak ci to pasuje.początkowo miałem aparat 3Mp i robiłem super powiększenia A3 !!
Wracając do naszej lampki
Musimy przestawić nasze myślenie i nie traktować jej jak lampy błyskowej a jedynie OŚWIETLACZ ! I to niezbyt mocny. Przy makro chcemy szybką migawkę no i koniecznie dużą przysłonę bo przecie mała głębia ostrości no to robaczek nam ucieknie ale kwiatki proszę bardzo a najlepiej w domu przy zdjęciach statycznych gdzie ze statywem migawka pół sekundy nam nie straszna to lampka idealnie się sprawdza.
Warto może jeszcze dodać że jak baterie są słabe to lampa zaczyna się dziwnie zachowywać--po włączeniu oprócz kontrolki flash miga light albo sama się wyłącza.Kilka dni temu wpadłem w panikę bo pomyślałem o kłopotach z reklamacją ale spoko wymieniłem baterie i wszystko wróciło do normy.
ok dzieki za info
Skontaktuj się z nami