No Kolego! Prosisz się o bęcki....tu szaro a Ty.....
A tak poważnie świętne biorę 1 i 3
Szukaj
No Kolego! Prosisz się o bęcki....tu szaro a Ty.....
A tak poważnie świętne biorę 1 i 3
Pozdrawiam z Wrocławia - Wojtek
D300s, N 16-85/3,5; N 35/1,8; N 70-300 VR; Slik 500dx; S DSC-H50
Super turystyczne fotki, kolorki jak z folderu.
Jutro też odwiedzę se Shella...![]()
LED ZEPPELIN
Z zachodami i wschodami na Mahe mogę być problemy takie jak ten:
W niskim sezonie bardzo łatwo trafić na taką pogodę i wtedy buba ma całego. Z ładnymi widoczkami nie jest tak że wychodzisz z hotelu i możesz pstrykać do woli. Dobrze jest wyszukać fajne miejscówki. Jeżeli kogoś interesuje to mogę napisać krótki przewodnik dla fotografujących co, gdzie i jak. Zwykłych informacji o Seszelach jest w necie od groma ale informacji gdzie są fajne miejscówki nie ma prawie wcale. łatwo jest wydać kilkanaście tysiaków i nie przywieźć ani jednej fajnej fotki.
A to jeszcze jeden widoczek z Anse Source D'Argent
i z drugiej strony ta sama plaża
Mahe Grand Anse
Port Glaud podczas odpływu
Ostatnio edytowane przez keso ; 26-04-2012 o 10:55
D100, N28-80/3.5-5.6D, P135/2.8, J200/4, I61L3/MC, N 70-300VR
Jeżeli trafi się na ładną pogodę i ciekawą miejscówkę to wygląda naprawdę wyśmienicie. Trzeba tylko pamiętać, że na równiku zachód i wschód słońca to tylko ok. 15 minut. Tak więc może się okazać, że jest szansa tylko na jedno ujęcie albo wcale. W sezonie wrzesień -kwiecień dość często nad Mahe zbierają się chmury burzowe wtedy to loteria. Zwłaszcza jeżeli trzeba dojechać do upatrzonego wcześniej miejsca.
D100, N28-80/3.5-5.6D, P135/2.8, J200/4, I61L3/MC, N 70-300VR
Sam się często zastanawiam gdzie na świecie można zrobić landszafty aby "był szał". Obawiam się że takich miejsc nie ma, ludzie wszędzie już byli i wszystko obfotografowali. Tak jak autor pisze, tylko pogoda decyduje o sukcesie albo porażce, jednym słowem loteria za kupę kasy bez gwarancji powodzenia![]()
Lubię takie i miejca i widoczki więc cieszę oko i dobrze mi z tym![]()
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
Ja pitole, jak te skały nieziemsko się prezentują!!!
Nieźle nieźle!![]()
D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE
Skontaktuj się z nami