Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Motorniczy
    Gość

Domyślnie

4Gb ramu dokupilem do laptoka za 100zl Kingston i mam teraz 8 Gb.

Domyślnie

Markowy nie równy markowemu Dla kogoś markowy to będzie entry-level już w Kingstonie a dla innego Mushkin Redline

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Markowy nie równy markowemu Dla kogoś markowy to będzie entry-level już w Kingstonie a dla innego Mushkin Redline
    Czyli są "lolki" dla których tania markowa pamięć nie jest markowa x-P.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 13-11-2011 o 11:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Czyli są "lolki" dla których tania markowa pamięć nie jest markowa x-P.
    Czytaj ze zrozumieniem zamiast LOLkować.

Markowy nie równy markowemu

Domyślnie

To prawda, Kingston jest firma niszowa podrzedna, poza granicami kraju jest stawiany nizej od Corsaire....ale jak mieszkalem w Polsce to Kingston byl dla mnie top
    Jednak z ta markowoscia to chyba lekka przesada, jak kolega nie podkreca to moga byc nawet good ramy byle sprawne a od takiego kingstona beda roznic sie zaledwie naklejka....

Domyślnie

Crysis w sensie gra?
    ...bo niezbyt to leży w kontekście z
    "tak więc obecnie te 8 GB RAM do bardziej wymagających programów mieć trzeba"
    :P

Granie to 'niestety' inna bajka, taka w której nie można mieć za dużo, za szybko, za mocno, ale chyba nie o to pytał kolega (a jak o to, to nie przyznał się, że to do grania ma być sprzęt )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Crysis w sensie gra?
    ...bo niezbyt to leży w kontekście z
    "tak więc obecnie te 8 GB RAM do bardziej wymagających programów mieć trzeba"
    :P

Granie to 'niestety' inna bajka, taka w której nie można mieć za dużo, za szybko, za mocno, ale chyba nie o to pytał kolega (a jak o to, to nie przyznał się, że to do grania ma być sprzęt )
    Gra jest programem.
    Czytaj ze zrozumieniem zamiast LOLkować.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    To prawda, Kingston jest firma niszowa podrzedna, poza granicami kraju jest stawiany nizej od Corsaire
    W czym Corsair jest lepszy od Kingston?
    np.
    http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/2785543
    vs.
    http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/1887695
    Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Używam, nie zauważyłem. Pewnie sprzęt mniej katuje
    Po prostu nie uruchamiasz programów wymagających dużej ilości pamięci.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Jednak z ta markowoscia to chyba lekka przesada, jak kolega nie podkreca to moga byc nawet good ramy byle sprawne a od takiego kingstona beda roznic sie zaledwie naklejka....
    Jak się ma dobry procesor do OC (np. i5 2500K) to nie trzeba wyrzucać pieniędzy na droższy RAM, nawet jak się "kręci".
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 14-11-2011 o 00:16

Domyślnie

W czym Corsair jest lepszy od Kingston?
    W niczym

Jak się ma dobry procesor do OC (np. i5 2500K) to nie trzeba wyrzucać pieniędzy na droższy RAM, nawet jak się "kręci".
    Mi to mowisz, wlasnie o tym napisalem, sam mam kolejnego proca z odblokowanym mnoznikiem i nie musze krecic pamieci, co nie znaczy, ze ten procek jest wyjatkowy

Domyślnie

Gra jest programem.
    Tak, oczywiście gra jest programem.

Tylko co to do wątku wnosi, komputer do grania nie ma nic wspólnego z komputerem ogólnego zastosowania i jeśli nie jest zaznaczone, że kolega chce grać to ja bym tego pod uwagę specjalnie nie brał.

Równie dobrze można powiedzieć, że renderowanie pełnometrażowego filmu to też praca w 'programie' bo przecież tak jest, tylko wtedy RAMu nie będzie 16 tylko 160GB...

Domyślnie

Do grania, czy pracy...nie wazne, 4GB z wylaczonym swapem to za malo, wywalalo mi czasami kompa, przy 8GB wylaczony swap, dziala bardzo dobrze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów