Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zrobiłem sobie mocowanie z przyssawki do przenoszenia szyb i Manfrotto Superclamp z gwintem 1/4 cala i zamocowałem na tym aparat. A co do sprzętu, to jak mi upadł z samochodu, to nawet zarysowania nie było, tylko obiektyw rozwaliłem. I tak na prawdę, taniej było kupić kamerkę do sportów ekstremalnych niż płacić za naprawę szkła.

Domyślnie

Mariusz_eS: Możesz zrobić zdjęcie tej przystawki z Manfrotto Superclamp? Mam w planie zmontować taki zestaw. Co było powodem upadku? Superclamp wyczepił się z przyssawki czy może przyssawka odczepiła się od karoserii? Pytam bo zastanawiam się nad jakością przyssawki, są takie za 50 zł i za 300 i więcej z pompką.

Domyślnie

wiem, że trochę słabo to widać, ale mniej więcej tak teraz wygląda mocowanie. Kiedy sprzęt mi upadł miałem przyssawkę 2-punktową, teraz jak widać jest 3 punktowa co daje lepszą przyczepność.
    Nawet jak jedna z przyssawek się odczepi, to całość się jeszcze na czymś trzyma.
    Nie ma możliwości, żeby Superclamp odczepił się od przyssawki. Błąd był po mojej stronie, bo nie sprawdziłem dokładnie czy przyssawka trzyma się wystarczająco mocno karoserii. I skończyło się jak skończyło.
    Teraz mocowanie wygląda tak, że mam 3-punktową przssawkę, Manfortto Superclamp i głowicę Triopo KJ-7

Domyślnie

wow, extra efekt, a można wiedzieć jak umocowałeś aparat do roweru? Tj. może o tym wspominałeś w komentarzach tutaj, ale w takim razie nie rozumiem ^^
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Uprawnienia umieszczania postów