Szukaj
Völkchlor
W sumie niegłupie.
Now sumie.
Choc nie wiem, czy bym nie wolal, zeby strzalka wychodila tak prosto i symetrycznie z dolu zdjecia. Tak jak teraz najpierw wzrok mi leci na strzalke(jej szczyt), a zaraz potem ta skosna krecha sciaga mi wzrok na dol...a w sumie to moze fajnie, ze tak sciaga.
A masz taka wersje o ktorej pisze, coby wstawic dla porowniania?
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
na wielkim formacie raczej wybieram kadry przed foceniem
no ale jak sie idzie na miasto z dwiema klatkami to tak jest![]()
Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 17-11-2011 o 00:39
Völkchlor
Wista 45 SP + SuperAngulon 90/8
Völkchlor
i to jest porządny format..A obiektyw masz z automatyką??
Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..
Fotografia bardzo mi się podobała do czasu dopóki nie powiedziałeś... o wielkim formacieczy gdybyś to zdjęcie zrobił D3100 byłoby inne? gorsze? jaka jest przewaga tego, że wykonałeś to wielkim formatem.
Sorry, że się tak tego czepnąłem - ale chyba liczy się tylko efekt. Zdjęcie do mnie przemawia. Bardzo mi odpowiada jego spokój i ascetyczność. Dobra fotografia, którą chętnie zawiesiłbym na ścianie w pokoju. Ale nie róbmy z tego lepszej fotografii (niż jest w rzeczywistości) tylko ze względu na użycie wielkiego formatu
Pozdrawiam i liczę na więcej.
tomisiek
https://www.facebook.com/lookandphoto trochę bloga
:O
Przecież nikt nic nie napisał, że lepsze bo LF itp. Pytanie o sprzęt i odpowiedź tylko. Nikt nie pisze, że lepsze czy gorsze niż D3100. Nikt w ogole nie porusza tej kwestii oprócz Ciebie.
Sam dorobiłeś sobie swoją teorie i się jej sprzeciwiłeś... W sumie to zabawne
Co do zdjęcia - świetnie skomponowane. Mi się podoba.
Robisz z tych zdjęć jakieś większe powiększenia? Na ścianę czy cuś?
Z automatyką w jakim sensie?
Takiego zdjecia bym D3100 po prostu zrobił, na pewno nie z jakimkolwiek standardowym szkłem. Możliwe że osiągnąłbym to za pomocą 24/3.5 PC-E, ale też bym sobie ręki nie dał uciąć. Tyle że tu uzyskałem to za pomocą aparatu, a nie szkła, czego z pewnością D3100 nie zapewni.
No a skoro się liczy efekt, to czemu nagle zdjecie ci się przestalo podobać?
Niee, jestem wybitnie nie odbitkowym człowiekiem - przez parę lat jak się bawię w focenie zrobilem moze kilka odbitek (wydrukow) - i to też w sumie dla kogoś zawsze![]()
Völkchlor
Skontaktuj się z nami