Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie Nowy wokalista Queen?

Kilka dni temu w Belfascie odbyło się rozdanie nagród MTV, gdzie grupa, a raczej 2/3 grupy Queen dostało nagrodę. Wręczenie nagrody zakończyło się drobnym występem, podczas którego wokalnie produkował się laureat jednego z masowych konkursów talenciarskich, artysta Adam Lambert. http://www.youtube.com/watch?v=IPMX3RAMjoo
    Co do "image" to nie będę dyskutował, przejdźmy do wokalu. Wg mnie porażka, gość brzmi ze swoim wibrato jak koza na łące. Freedie by się w grobie przewracał...

Domyślnie

Ciężko zastąpić tak charakterystyczny głos.. nawet gdy weźmie się świetnego wokalistę, takiego jak Paul Rodgers, to.. będzie zgrzyt. Rodgersa wielbię nieprzytomnie, ale w Queen..jakoś mi nie pasował. I tak chyba będzie z każdym...
    Lamberta kojarzę o tyle o ile, na YT jakieś jego wykonania widzałam i był mi pozytywnie obojętny. Ale ten repertuar zdecydowanie..nie w jego klimacie..w sensie wokalnym...
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Domyślnie

Nie muszę tego oglądać, żeby stwierdzić jednoznacznie, że to już się nie uda. Freddie był jeden, niepowtarzalny. Queen bez niego już nie jest tworem kompletnym.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Oczywiście, że nie zastąpi
    Ale wolę słuchać tego głosu (nie jest źle) niż żadnego..., bo zastój był w tym "temacie" nie do zniesienia - Chłopaki wiedzą co robią

Domyślnie

Jest jednak jakieś światełko w tunelu. O ile ten Lambert to jakaś pomyłka, to Marc Martel już nie:

http://www.youtube.com/watch?v=dREKkAk628I

Być może grupa chce dać sobie nowy image czy jakąś zmianę, ale według mnie wykonania Freddiego tak mocno się w ludziach zakorzeniły, że lepiej wybrać podobnego wokalistę niż taki eksperyment, jak Lambert.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Mnie też Rodgers pasował. To co robi grupa to jest już tylko "emeryckie" odrywanie kuponów od starej sławy. Albo będą to robić dalej, albo z nowym wokalistą popełnią coś zupełnie nowego, coś co ich rozpędzi.

Domyślnie

Ale ten Marc Martel jest świetny. Nawet sobie wąsik zapuścił a'la Freddie. Barwa głosu, intonacja, prawie identyko. I nawet w fizjonomii pewne podobieństwo można dostrzec.

Domyślnie

Ej, faktycznie koleś niezły...naprawdę.... to jest to....
    I nawet na geja wygląda
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Freddie mial meski glos a ten tutaj to jest zart sceniczny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów