Jeszcze tylko do jutra można oddać głos na ''7 Cudów Natury'' w tym na naszą piękną Krainę Wielkich Jezior Mazurskich
http://www.new7wonders.com/vote-pl?lang=pl
pozdr.
Szukaj
Jeszcze tylko do jutra można oddać głos na ''7 Cudów Natury'' w tym na naszą piękną Krainę Wielkich Jezior Mazurskich
http://www.new7wonders.com/vote-pl?lang=pl
pozdr.
albo jak ktoś woli prostszą drogę to sms o treści: MAZURY na 7155 za 1,23 zł![]()
plus tego jest taki, że glosuje się tylko i wyłącznie na Mazury a nie jakieś inne "cuda"![]()
Oddam głosik bo to nie tylko cud natury ale i raj dla fotografów![]()
Głosować na Nasze Mazurki śliczne!!!
i pamiętać: "Jeśli nie klikniesz w link potwierdzający, Twój głos nie będzie liczony."
ja już to zrobiłem bardzo dobrze, że to marury inaczej uwielbiam je
Ja bym dal w ryj tym samorzadowcom zamiast glosik na mazurki. Chamy sprzedaja teren jak pewna wyspe, na ktorej ma powstac wielki osrodek SPA i inne SRA ... . Piekne miejsce jednym slowem , nawet rezerwat o ile sie nie myle. Mozecie sobie oddawac glosy ale to nic nie da a wrecz przeciwnie, robi sie im reklame . Nastepne grunty juz czekaja w kolejce.
Nie dramatyzujesz za bardzo? Mazury małe nie są, zanim niewielką część gruntów sprzedadzą, to potrwa, a prędzej czy później i bez reklamy ziemia się sprywatyzuje, a i to nie wierzę, by w znacznych wielkościach.
Mnie bardziej boli obecnie totalny problem bezrobocia w tych okolicach, niż to, że znajdzie się potencjalny kupiec na skrawek piasku, a jednocześnie inwestor, który może w końcu uczyni tę okolicę żywą i przywróci jej turystyczne tchnienie...
Pamiętam, kiedy lata temu ulicami mojego miasteczka chadzały całe wycieczki turystów, że samochody nie mogły spokojnie ulicą przejechać, bo chodnika brakowało! Od kilku lat jest sezonowa pustka, a po sezonie już tylko zimowa śmierć takich poturystycznych miasteczek i byle do następnego sezonu...
Mazury są wspaniałe i potrzebują inwestora. Oczywiście wolałabym, by był to polski właściciel![]()
Miałem się nie odzywać, ale włożę kij w mrowisko. Zacznę od tego, że nie rozumiem idei tego głosowania. To teraz o tym, co jest cudem świata decyduje jakieś audio-tele? Głosy dzieciarni, zamiast naukowców i historyków, zadecydują, co na tym świecie ważniejsze, piękniejsze??? To wyjdzie szmira, jak na Konkursie Eurowizji. W konkursie audio-tele, to z Latarnią na Faros wygra MacDonald za rogiem czy inny figloraj. Patriotyzm patriotyzmem, ale demokracja w nauce czy kulturze i sztuce to lipa! Piękna nasza Polska cała, ale jak się ma Kraina Wielkich Jezior do Puszczy Amazońskiej czy Wielkiego Kanionu?! Troche pokory... Zwłaszcza, że w "konkursie" brak Finlandii, która posiada pojezierze chyba z 10 razy wieksze od Mazur.
Nie miejcie mi za złe, że akurat w przededniu rocznicy Odrodzenia Polski troche zimnej wody wyleję na gorace głowy, ale pomysł tego dziwacznego konkursu irytuje mnie od paru tygodni i to się właśnie teraz ulało!![]()
sprzęt: fotografuję sercem
mam podobne zdanie do kolegi wyżejpo pierwsze pomysł z audio-tele to porażka, po drugie to bladziutko wypada nasze pojezierze przy kilku innych pozycjach z listy.
...
Zapominacie, że to już trzeci etap konkursu/plebiscytu. Najpierw eliminacje, w których wyłoniono 77 kandydatów. Z tych 77 zespół ekspertów wybrał 28 finalistów, którzy są wybierani w globalnym głosowaniu.
Także nie jest to do końca audio-tele.
Więcej info tutaj: http://world.n7w.com/new7wonders-of-...ers-of-nature/
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Skontaktuj się z nami