Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Jaką komórką robione? Szukam czegoś z dobrym aparatem.
    To mial byc zart? Jakos nie smieszny.
    W regulaminie stalo cos o merytorycznej wiec prosilabym bardzo zebys przestal kpic i powiedzial cos madrego jezeli cos takiego masz do powiedzenia bo wypowiedzi tego typu uwazam za zbedne i nic nie wnoszace, majace mi udowodnic jakim to kiepskim fotografem jestem. Wiec czy naprawde o to tu chodzi na tym forum, zeby kogos wykpic?
    Czy moze powinnam zaczynajac kazdego posta podkreslac ze jestem poczatkujaca i przepraszam ze wogole smialam tu zagladnac i raniec oczy takis swietnych fotografow jak ty swoimi nieudolnymi probami fotografowania? Nie wydaje mi sie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Zbyt dużo zdjęć i za dużo braków żeby opisywać każde zdjęcie z osobna. Ogólnie rzecz ujmując to zdjęcia kiepskie. Marne kadrowanie (niektóre zdjęcia krzywe!) oraz sporo zdjęć poruszonych i nieostrych. Nie zawsze też dobrze panujesz nad ekspozycją. Poza tym zdjęcia same w sobie mało ciekawe. Ot takie pstryki "z wycieczki z Londynu". Wg mnie najlepsze to 6 i 10 (choć trochę za ciemna).
    Dzieki wielkie, jezeli kiedys jeszcze wrzuce zdjecia to pojedynczo napewno. Pierwszy raz dalam zdjecia pod czyjs osad i bardzo biore do serca kazda rade. Bede sie dalej starac.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acherontia Zobacz posta
    T prosilabym bardzo zebys przestal kpic i powiedzial cos madrego jezeli cos takiego masz do powiedzenia
    Skoro zdjęcia pochodzą z lustrzanki, pozwolę sobie "powiedzieć coś mądrego"

1. Kadr na nie... Pochlastałaś London Eye, poza tym ten "symbol Londka" fotografują wszyscy... Chcesz nam pokazać to miasto? Znajdź inny sposób, pokaż swój kąt widzenia, a nie odwzorowuj cięciami.
    2. Big Ben leci w lewo (wiem wiem, jest krzywy, ale akurat nie tak), znów kadrowanie na nie, ekspozycja do poprawki
    3. Piękne zaświeciło, ale nie wykorzystałaś tego, jak należy... Mam też wrażenie, że w postprocesingu suwaki poszły nie w tym kierunku, co trzeba. Kadr jak wyżej.
    4 i 5 pooglądaj jak inni robią zdjęcia wieczorem, popatrz w exify, dopasuj ekspozycję do zastanych warunków, przeanalizuj pomiar światła, wyciągnij wnioski
    6, 7, 8. Zwłaszcza zdjęcie 7 wygląda gorzej niż z mojej Noki za 300 zł. Dlaczego są zabite szczegóły? Może za wysokie ISO, może za długi czas, a może zwyczajnie wystarczyło zabrać statyw?
    9 - 11 j.w.
    12. pokazuje nie tylko braki techniczne, nie tylko to, że nie zaglądnęłaś nawet do literatury, że nawet przez chwilę się nie zastanowiłaś... Szkoda, ale patrzenie na to zdjęcie boli. Do kasacji na poziomie puszki.

A teraz rada:

Są tutaj na forum mistrzowie krajobrazu i architektury... Czytaj, patrz, podglądaj, czytaj, wyciągaj wnioski, analizuj, czytaj... potem bierz aparat i ćwicz. Jakośc przyjdzie sama. I nie narazisz się, że ktoś zapyta jak ja, czy toz telefonu komórkowego.

Pozdrawiam i powodzenia
    Ostatnio edytowane przez NBA ; 11-11-2011 o 14:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Skoro zdjęcia pochodzą z lustrzanki, pozwolę sobie "powiedzieć coś mądrego"

1. Kadr na nie... Pochlastałaś London Eye, poza tym ten "symbol Londka" fotografują wszyscy... Chcesz nam pokazać to miasto? Znajdź inny sposób, pokaż swój kąt widzenia, a nie odwzorowuj cięciami.
    2. Big Ben leci w lewo (wiem wiem, jest krzywy, ale akurat nie tak), znów kadrowanie na nie, ekspozycja do poprawki
    3. Piękne zaświeciło, ale nie wykorzystałaś tego, jak należy... Mam też wrażenie, że w postprocesingu suwaki poszły nie w tym kierunku, co trzeba. Kadr jak wyżej.
    4 i 5 pooglądaj jak inni robią zdjęcia wieczorem, popatrz w exify, dopasuj ekspozycję do zastanych warunków, przeanalizuj pomiar światła, wyciągnij wnioski
    6, 7, 8. Zwłaszcza zdjęcie 7 wygląda gorzej niż z mojej Noki za 300 zł. Dlaczego są zabite szczegóły? Może za wysokie ISO, może za długi czas, a może zwyczajnie wystarczyło zabrać statyw?
    9 - 11 j.w.
    12. pokazuje nie tylko braki techniczne, nie tylko to, że nie zaglądnęłaś nawet do literatury, że nawet przez chwilę się nie zastanowiłaś... Szkoda, ale patrzenie na to zdjęcie boli. Do kasacji na poziomie puszki.

A teraz rada:

Są tutaj na forum mistrzowie krajobrazu i architektury... Czytaj, patrz, podglądaj, czytaj, wyciągaj wnioski, analizuj, czytaj... potem bierz aparat i ćwicz. Jakośc przyjdzie sama. I nie narazisz się, że ktoś zapyta jak ja, czy toz telefonu komórkowego.

Pozdrawiam i powodzenia
    Dzieki wielkie za odpowiedz naprawde to doceniam. Co do tego wypadu to nie byl planowany wogole, nie mialam szans zabrac statywu. Brak statwu staralam sie nadrobic dlatego to ISO i za dlugie czasy, poza tym bylam z kilkoma osobami i one wyznaczaly sciezki. Wiem ze mam duze braki ale naprawde duzo czytam i sie zastanawiem na wszystkim. Jednak warto spytac kogos by otworzyl Ci oczy. Widocznie jednak za wczesnie sie zdecydowalam pokazac te fotki bo sa BARDZO slabe z czego nie zdawalam sobie sprawy. Teraz przegladne jeszcze raz poczytam, poczytam i poczytam i jak sie odwaze to jeszcze kiedys wrzuce zdjecie na forum, jedno na poczatek
    A co do telefonu z dobrym aparatem to podobno Iphone 4s daje rade

Domyślnie

Dam Ci radę: zdjęcia nieostre, źle wykadrowane, ze zbieżnością pionową, krzywe i niewyprostowane na pewno na tym forum zostaną ci wytknięte. Nie wstawiaj takich zdjęć, mimo, że Ci się podobają. Podstawy fotografii wylkuczają coś takiego a na forum nie ma litości (zajrzyj na krajobraz). Widzę, że masz pomysły na kadry, choć czasem zbyt sztampowo podchodzisz do materiału. Nie wykorzystałaś rewelacyjnego światła. Ale 4 wskazuje, że jest potencjał

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów