Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie 4 jesienne portrety

Jak wiecie na forum wrzucam coś przysłowiowo "raz na ruski rok" i ciągle obiecuję sobie poprawę tego stanu rzeczy a kończy się jak zwykle (czyt. praca, praca, praca... ), ale dosyć tego przynudzania. Chciałem zaprezentować cztery ostatnie portreciki (tzn jest ich więcej ale te lubię najbardziej ) z ostatniego luźnego wyjścia z aparatem. Kadry spokojne i ogólnie bez szaleństw, ale ja raczej w takie celuję więc... może mnie nie zjecie Oczywiście uwagi bardzo mile widziane.

1.

2.

3.

4.
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Z tych czterech najbardziej podoba mi się 2-jka.

Domyślnie

Na 1 i 2 (oraz częściowo na 4) skóra na twarzy niebezpiecznie blisko wypalenia (mam wrażenie że "świeci") - ale może to tylko mój monitor...
    Poza tym spostrzeżeniem - fajne, spokojnie - czyli chyba tak jak chciałeś
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Co tak sztywno?

Domyślnie

mogłeś się przynajmniej po starać i te wory pod oczami ładnie obrobić bo nieestetycznie to wyglada . Co do zdjęc do 3 najlepsza wg mnie
    FX

Domyślnie

1. - Czy to tylko moje wrażenie, czy kosmyk włosów przylegający do twarzy, czy też PS dał efekt rozmycia/rozdwojenia konturu twarzy?
    D90

Domyślnie

Matteo
    Taki poprostu portret. Bez niczego poza tym.
    A co napisałem na samym początku?

TCT - jak już to wydaje mi się, że chodzi ci o kosmyk włosów - nie ingerowałem w rozmycie za pomocą PS.
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Faktycznie można było fotki troszkę bardziej " wyskubac" przebarwienia na twarzy trochę za bardzo psują estetykę .Wory nie przeszkadzają ,to przecież żywe osoby nie manekiny.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Uprawnienia umieszczania postów