Witam
jak w tytule która puszka lepsza ?
biorę pod uwagę ze jest to forum Nikona mimo wszystko proszę o bezstronność![]()
Szukaj
Witam
jak w tytule która puszka lepsza ?
biorę pod uwagę ze jest to forum Nikona mimo wszystko proszę o bezstronność![]()
D90 | N18-105 | SB - 700 | N50 f/1,8
http://mill.flog.pl/
to juz lepiej "dozbieraj" do d7000lub canona 60d
Ale do czego ten aparat? dla kogo? jeśli z nastawieniem na zabawę w filmowanie to brać 600D bo klipy z D90 pozostawiają wiele do życzenia... jeśli do zdjęć to ergonomicznie D90 jest znacznie przyjemniejszy, więcej kontroli na zewnątrz i wewnątrz, jeśli nie przeszkadza niedzisiejsza ilość megów pikseli to polecam brać D90.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
to zależy do czego lepsza..
Canon jednak nowszy, no i super filmowanie ma. Nowsza matryca.
D90 bardziej ergonomiczny (przynajmniej dla mnie), dwa wyświtlacze, dwa kółka..
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Matryca Canona przeładowana 18Mpix jakoś mi nie podchodzi. Z matrycy D90 więcej można wyciągnąć z RAW-a. Jako posiadacz Canona proponuję puszkę Nikon D90. Dodam jeszcze, że różnica w cenie prawie 1kpln pozwala na kupno fajnego szkiełka do D90. Obecnie cena puszki IMHO rewelacyjna.
Ostatnio edytowane przez Remol71 ; 08-11-2011 o 21:46 Powód: autorskie poprawki do tekstu
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Aparaty to jeden czort. Nie warto się nad tym zastanawiać przez dłużej niż czas robienia kupy. Jeżeli w to wsiąkniesz, to i tak ważniejsze będzie to, co możesz sobie do tych d15000 czy tam 600 z wc dokręcić z przodu. Inaczej w ogóle nie było by się nad czym zastanawiać, bo Nex jako zestaw startowy skasowałby wszystkie propozycje.
Canon ma fajny stabilizowany 17-55/2.8, sporo tańszy niż w Nikonie chociaż gorzej zrobiony.
Nikon ma fajniejsze ciemne zoomy uniwersalne.
Nikon ma 35/1.8 i to moim zdaniem przeważa szalę.
Co chcesz fotografować i czy chcesz się bawić w filmy tak jak wyżej zapytanojak będziesz wiedział co chcesz fotografować, to warto zerknąć na szkła jakie oferują oba systemy
W sumie Canon nowszy, ale D90 mnie na przykład o wiele lepiej leży w łapie
Skontaktuj się z nami