Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Cwany Polak- nie u nas

Napisałem do firmy radiopopper, że ktoś z mojej rodziny wraca do Polski i w związku z tym zapłacę za dwa odbiorniki PX ale wysyłka ma się odbyć na teren USA. Odpisano mi, że w USA nie wolno używać tych odbiorników bo mają inne częstotliwości. I jak chcę to oni wyślą mi bezpośredni do Polski lub podali mi adres w UK abym tam sobie zakupił. Plany ominięcia cła i podatku spaliły na panewce

Domyślnie

No ale jeśli kupisz w UK, to chyba cła nie będzie bo to EU... Podatku też nie będzie bo już kupujesz z VATem

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ale zapewne będzie znacznie drożej niż gdyby kupował w USA i ktoś by mu to przywiózł.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

W Usa zaplacilbym 1500 a w Uk mnie wyjdzie 2200 zl warto kombinowac.

Domyślnie

no to nie rozumiem dlaczego sa sprzedawane w USa skoro nie mozna ich uzywac. to tak jakby sprzedawac w Polsce marihuane, ale tylko wysylkowo do Holandii i paru innych krajow bo w Polsce nie wolno jej uzywac
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    no to nie rozumiem dlaczego sa sprzedawane w USa skoro nie mozna ich uzywac. to tak jakby sprzedawac w Polsce marihuane, ale tylko wysylkowo do Holandii i paru innych krajow bo w Polsce nie wolno jej uzywac

Dostałem w prezencie wersję amerykańską. Zwróciłem się z prośba do firmy Radiopopper z możliwością wymiany na wersję europejską. Okazałem dowód zakupi itd. Niestety nie zgodzono się na wymianę myśle sobie oki.

Brent passed your request on to me. Unfortunately we will not be able to process an exchange as the original purchase was through Adorama Inc. I would recommend contacting Adorama and begin a return through them. Adorama currently does not carry our European compatible stock, so in the meantime I recommend that you can purchase the European Px system directly through our store, or through Lovegrove Consulting in the UK or Amazon.co.uk.

Regards,
    Bianca
    No to napisałem że zapłacę za wersję europejską ale niech wyślą mojej mamie w Nujorku znowu zonk
    Robert,

Unfortunately we cannot ship our European units to US addresses, however we are able to ship to Poland directly from our US location; in addition Lovegrove Consulting and Amazon.co.uk are based in Europe and would get the package to you faster.

The difference between the US and EU units are the radio frequency in which they operate on, as well as ROHS compliance which is a requirement for all products sold in Europe. The US model operates on a similar frequency to European GSM cell phones, which causes inconsistencies or in some cases; non-function.

Regards,
    Bianca
    Wolny rynek demokracja niech żyje ameryka. Ciekawe jak bym przyjechał pod ich firmę i chciał kupić jako wolny europejczyk śmieszne odbiorniki czy też by mnie odprawili z kwitkiem

Domyślnie

eee tam
    po prostu podpisali umowę dystrybucyjną na wyłączność z firmą w europie za co skasowali odpowiednie pieniążki i teraz uważnie ją (umowę) chronią. wolny rynek już dawno umarł ...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Wolny rynek demokracja niech żyje ameryka. Ciekawe jak bym przyjechał pod ich firmę i chciał kupić jako wolny europejczyk śmieszne odbiorniki czy też by mnie odprawili z kwitkiem
    Przypuszczam, nie wiem na pewno. W stanach, tak jak u nas są różne regulacje dot. częstotliwości sygnału radiowego urzadzeń elektronicznych. Możliwe, że prawo zakazuje wprowadzania do sprzedaży urzadzeń z pewnych zakresów. Co w tym niedemokratycznego? Ustalili sobie takie prawo, to go przestrzegają.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Tak tak oczywiście zgadzam się z Tobą w zupełności.

Domyślnie

O ile $ idzie ta walka...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów