Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Program do podstawowej obróbki video

Jako, że lustrzanki już od dłuższego czasu kręcą filmy, to pozwolę sobie zadać pytanie z tym związane. Do tej pory widziałem w swoim życiu trzy programy: Windows Movie Maker, Pinnacle Studio i Adobe Premiere.

Adobe Premiere już nie pamiętam, ale wydawało mi się zbyt profesjonalne i pewnie drogie.

Jeśli chodzi o Pinnacle Studio, to dawno nie korzystałem i nie wiem czy ma funkcje, których potrzebuję.

Windows Movie Maker to dla mnie lekka porażka, bo denerwuje mnie cukierkowy interfejs a'la Pokemon czy Hello Kitty, w którym brak wielu przydatnych funkcji, ale za to są setki durnych efektów.

Moje potrzeby są dość podstawowe:

1. Możliwość ustawienia balansu bieli
    2. Jasność, kontrast, gamma, nasycenie
    3. Fade in/out
    4. Fade pomiędzy połączonymi klatkami
    5. Możliwość zmiany prędkości, na przykład nagrywam na 60fps ale odtwarzam na 30fps.

Cena gdzieś tak do $100
    Z góry wielkie dzięki za pomoc, bo ja mam z tym na serio problem. Albo produkt jest wielką kobyłą albo jest idiotycznie prosty i ma, na przykład, same 'presety' zamiast suwaczków dokontrastu, jasności i kolorów. Po prostu nie mogę nic ciekawego znaleźć.

Domyślnie

Sony Vegas chyba widzialem za 75 funtow
    Cry5t4l
    _______
    Nikon D90

Domyślnie

Jest Adobe Premiere Elements, cena chyba trochę ponad to co założyłeś. Nie wiem jakie ma możliwości, ale warto sprawdzić.

Domyślnie

Pinnacle Studio 12 zrobisz co zechcesz,chyba że jesteś ambitny to AP.

Domyślnie

Może najnowszy Nero 11 suite, przy upgradzie wcale nie jest tak drogi?
    Robiłem w nim ostatnio SlideShow BluRay zamiast w Pro Show Gold i sprawia znacznie bardziej profesjonale wrażenie.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Możliwości/Cena -> Sony Vegas Movie Studio HD 11 (wersja nie pro).

Bardzo żwawo radzi sobie z plikami z luster canona (takie mam do nagrywania filmów) i ma duże możliwości edycyjne.
    Pamiętaj tylko że obróbka video to coś al'a praca z jpg'ami tutaj nie ma czegoś takiego jak ustawianie WB, co najwyżej możemy robić korekty kolorystyczne.

A moją bardziej pojechaną obróbkę kolorystyczną video robiłem w LR3
    O to:

ale to tylko taki eksperyment

Sam skład np tutaj:

Wszystko na materiale z c550D.
    osobiście bardzo polecam ten program/pakiet.

Pozdrawiam
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Dzięki za wszelkie informacje. Przeglądam sobie programy i powoli mi się sprawa wyjaśnia.

Tymancjo, jakim cudem edytujesz video w lightroomie?

Domyślnie

Można wyeksportować video jako serie plików graficznych i edytować w Lightroomie, tak strzelam.

Domyślnie

dokładnie tak.
    ze sony vegas robię sobie jpg edytuje jeden synchro na wszystkie i z powrotem do vegas jako "image sequence"
    można to pewnie zrobić każdym programem do video.

pozdrawiam
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Dzięki za wszelkie informacje. Przeglądam sobie programy i powoli mi się sprawa wyjaśnia.
    Podzielisz sie spostrzezeniami?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów