Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Rajski Ptak ...

Domyślnie Rajski Ptak ...

Z wczorajszej zabawy w Rajskiego Ptaka. Poniżej pierwsze podejście do obróbki - nie jest łatwo. Dziewczyny włożyły dużo pracy w przygotowanie stylizacji więc nie mogę ich zawieść.
    Mam nadzieję, że wkrótce dorzucę więcej z tej sesji bo stylizacja ciekawa.

1.
    Nikon

Domyślnie

Dorzuc ,dorzuc ...zapowiada sie niezwykle interesujaco
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A co to plama pod lewym okiem?
    Jak dla mnie zbyt chłodne kolory i dziwne odcienie skóry.
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

z kolorem skóry nie mogę dojść do ładu .. to z założenia jest wersja zimna dostosowana do srebrnych ust .. teraz robię ciepłą dostosowaną do mocno czerwonych ... plama pod okiem do cień od rzęs które miały jakieś takie szczoteczki czy piórka na końcach .. nie pytaj mnie jak to fachowo nazwać .. dlaczego mi te cienie wpadają w pomarańcze ... chyba porzucę tego ACR'a
    Nikon

Domyślnie

podejście drugie .. tym razem odrobinę cieplej (tak to widzę na swoim 13" laptopie).
    2.
    Nikon

Domyślnie

Mało ciekawe oświetlenie, wygląda na jedno źródło światła. Czemu wybrałeś czarne tło? Moim zdaniem niezbyt tutaj pasuje. Zdjęcie drugie jest stanowczo za jasne. Niestety mnie tym razem zdjęcia nie przekonują, pozdrawiam.

Domyślnie

Zdjecia za płaskie gdyż skóra wygląda jak jedna rozlana jasna plama nie mająca trzech wymiarów... Duży oktagonalny softbox z tego co widze plus blęda (zmiękczająca cienie i tak mega miękkiego światła jakie daje duży ośmiokątny sb) i z tyłu z tego co widzę także softbox zdjęcie ze swej miękkości zaraz się rozpłynie

Domyślnie

duża octa i parasolka transparentna z przodu ... od góry beauty dish do podświetlenia włosów ... zabrakło lamp na ramiona niestety ... hmmm może trochę ciemniej wywołam RAW'a i więcej popracuję techniką dodge and burn ... dzięki za uwagi to zajawka do kolejnych zdjęć muszę się bardziej przyłożyć ... naoglądałem się gazet żony i wydawało mi się, że tak mniej więcej te zdjęcia powinny wyglądać .. no nic walczę dalej !
    Nikon

Domyślnie

Zdjęcie (oświetlenie, obróbka) tragedia. Na pewno nie przez to, że lamp za mało. Stylizacja fajna.

Domyślnie

ok ... tamte zdjęcia poszły do kosza ... próba 3 skóra chyba powinna iść w tym kierunku ?

3.
    Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów