Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ile prądu po włączeniu bierze F80?

Ile prądu po włączeniu bierze F80? Czy ktoś wie? Gdyby ktoś dysponował multimetrem to mogę poinstruować jak zmierzyć
    Po prostu mam denata, który się nie włącza. Prąd który jest pobierany z baterii po włączeniu aparatu wynosi 10mA, wg mnie to bardzo dużo, ale chciałbym porównać
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goblinos Zobacz posta
    Ile prądu po włączeniu bierze F80? Czy ktoś wie? Gdyby ktoś dysponował multimetrem to mogę poinstruować jak zmierzyć
    Po prostu mam denata, który się nie włącza. Prąd który jest pobierany z baterii po włączeniu aparatu wynosi 10mA, wg mnie to bardzo dużo, ale chciałbym porównać
    No to włącza się czy nie?
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 21-10-2011 o 17:57
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Aparat się nie włącza, ale pobiera prąd.
    Sprawdziłem na sprawnym F80 kolegi i jego model pobiera prawie 10 razy mniejszy prąd, około 1.3mA. Gdzieś musi być jakieś zwarcie.
    Fuji

Domyślnie

Próbowałem mierzyć w swoim N80, ale czegoś miernik ustawiony na zakres 0-200mA wyświetla 6,4mA a ustawiony na zakres 0-20 3,75 i nie mam pojęcia dlaczego.

Domyślnie

Im większy zakres tym gorsza dokładność, ale aż takiej różnicy nie powinno być. Widocznie taki masz miernik
    W jakim trybie ekspozycji miałeś włączony aparat?
    Fuji

Domyślnie

Mierzyłem przy wyłączonym. Sprawdziłem baterię, jest prawie zdechła. Pomierzę jeszcze raz po włożeniu świerzej.

Domyślnie

Po zmanie baterii to samo i przy włączonym pokazuje 0.

Domyślnie

Nie wiem ile bieże prądu F80, ale w ciągu kilku dni potrafi rozładować komplet baterii.
    FUJI+NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkowal Zobacz posta
    Nie wiem ile bieże prądu F80, ale w ciągu kilku dni potrafi rozładować komplet baterii.
    Potrafi rozładować komplet baterii gdy jest wyłączony? Mówisz o 2 bateriach CR123A? Niemożliwe. Mam Nikona F80, przebieg łącznie koło 30-40 rolek filmu. Tydzień temu wymieniłem baterie, które siedziały w nim przynajmniej od połowy stycznia (wtedy go kupiłem od znajomego, który miał go jako body zapasowe od nowości). Robiłem gdzieś rolkę na miesiąc. Nie musiałem się bawić w żadne wkładanie kartoników itp.

Zobaczymy jak będzie trzymał z gripem.

Pozdrawiam

to
    Gość

Domyślnie

Jak dla mnie to ten aparat w ogóle prądu nie bierze. Kupiłem w czerwcu używany z włożonymi już bateriami i teraz kończę 27 rolkę fimu!!! Wskaźnik baterii dopiero dzisiaj skoczył na chwilę z "pełnej" do "połowy". Żeby wszystko tak żarło prąd jak F80, to świat byłby piękny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów