Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie pytanie do elektrykow ;)

Mam maly (albo duzy) problem...
    W salonie mam TV (LCD), kino domowe i cyfrowy polsat.
    Od momentu postawienia amplitunera czasem zdarza sie, ze sygnal z cyfrowego polsatu
    znika, najczesciej znika tylko obraz, dzwiek leci normalnie, a czasem znika i wizja i fonia
    i po chwili wszystko wraca do normy.
    Dzieje sie tak zazwyczaj gdy wlacza lub wylacza sie lodowka, czasem gdy gdzies w chacie
    wlacza sie swiatlo albo jakas wtyczke do kontaktu.

Tak jak wyzej napisalem, jak nie bylo amplitunera nie dzialy sie takie cuda,
    wyglada to tak, jakby w czasie wlaczania/wylaczania sie lodowki lub swiatla w mieszkaniu,
    sa jakies skoki napiecia i amp jest na nie na tyle wrazliwy, ze sygnal z CP znika.

Sprzety podlaczone sa do listwy podobno antyprzepieciowej

Czy takie cos moze pomoc: STABILIZATOR NAPIECIA ??
    Ostatnio edytowane przez sote ; 03-11-2011 o 21:40 Powód: ekonet - dzieki ;)

Domyślnie

Czym masz podłączony dekoder z TV? Znaczy jakim kablem?
    Nikon system...

Domyślnie

niczym
    dekoder podlaczony jest przez HDMI do amplitunera

Domyślnie

Yyy... A jak jest przekazywany obraz z dekodera do TV? Tak zupełnie z ciekawości pytam, bo chyba ja czegoś nie kapuję...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Yyy... A jak jest przekazywany obraz z dekodera do TV? Tak zupełnie z ciekawości pytam, bo chyba ja czegoś nie kapuję...
    przez amplituner?

Domyślnie

Telepatycznie to chyba nie. Ale pewnie przez HDMI.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Aaa... Hmm... Dziwne to jakieś... No ale ok, ja tam się nie znam... Nawet dekodera nie mam... Amplitunera zresztą też...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-11-2011 o 01:19 Powód: pis. ("z resztą")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Aaa... Hmm... Dziwne to jakieś... No ale ok, ja tam się nie znam... Nawet dekodera nie mam... Amplitunera z resztą też...
    Nic w tym dziwnego nie ma. Sygnał z dekodera poprzez HDMI leci do amplitunera. Tam ampli "kradnie" lub nie dźwięk, a transmisja obrazu leci dalej do TV.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A te kable HDMI, to dobrej jakości masz? Też mi kiedyś zanikał obraz z odtwarzacza multimedialnego, remedium okazała się wymiana kabla.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

masz uziemione gniazdka ?, kabel z satki dobrze odizolowany, ekranowany ? nie idzie za lodówka ? :P niezłe musisz mieć skoki napięcia jak takie cuda się robią...

co wy Panowie co ma kabel hdmi do skoków napięcia :> ( zanikało by też audio )

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów