Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    robert.zydziak
    Gość

Domyślnie Prosba o ocene HDR

Witam w sumie posiadaczem lustrzanki mojej pierwszej jestem dopiero od 2 tygodniu ale zawsze podobaly mi sie zdjecia HDR dlatego postanowilem sam cos zrobic i pochwalic sie pierwszym dzielem prosze o ocene nawet te najgorsza

Domyślnie

Nie idź tą drogą. Nie zaczynaj od pseudo HDRów tuż po zakupie lustrzanki. Skup się na opanowaniu kadrowania, ekspozycji. Zrób porządne zdjęcie bez korzystania z wyspecjalizowanego softu. Dużo oglądaj innych, szukaj inspiracji. Niech pomysł na zdjęcie powstaje w głowie przed jego zrobieniem, a nie w wyniku różnych cudacznych eksperymentów na komputerze.

Domyślnie

Ok... Przed HDRami to zainteresowałbyś się jednak kadrem i kompozycją.

Obróbka bardzo słaba - zero kontrastu i koloru, sprane wszystko jak stara ściera.

robert.zydziak
    Gość

Domyślnie

Jezeli chodzi o kolor to byl efekt zamierzony gdyz chcialem zeby to bylo troche takie ponure Wiem ze najpierw sie musze innych rzeczy nauczyc ale jakos tak nie moglem sie oprzec pokusie aby cos skombinowac.

Domyślnie

Ja takich zdjęć nie trawię. Nie rozumiem po co tracić na nie energię. W takim miejscu można zrobić dziesiątki o wiele ciekawszych zdjęć.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

ale podpis opanowałeś, pamiętaj, że na forum oceniana są zdjęcia, nie miejsce (choć nieraz pomaga).
    Generalnie szaro buro i nawet do albumu rodzinnego będzie ciężko.

robert.zydziak
    Gość

Domyślnie

dobra jeszcze jedno zapodam i zabawe z HDR zostawiam na przyszlosc na razie trzeba sie skupic na nauce fotografi i obsludze nowego aparatu w sumie to nie wiem nawet za bardzo jakie obiektywy dokupic itp ale mam nadzieje ze gdzies na forum znajde odpowiedz

Domyślnie

Kolejny koszmarek... serio, zostaw HDRy w spokoju.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert.zydziak Zobacz posta
    Witam w sumie posiadaczem lustrzanki mojej pierwszej jestem dopiero od 2 tygodniu ale zawsze podobaly mi sie zdjecia HDR dlatego postanowilem sam cos zrobic i pochwalic sie pierwszym dzielem prosze o ocene nawet te najgorsza
    Jeszcze ze 2-3 miesiące i przestaną Ci się takie HDRy podobać, a zaczniesz tej techniki używać jako narzędzia do celów, do których została ona stworzona...
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

A na samym początku, to popracuj nad pisownią. Używaj przecinków, kropek, dużych liter. To taka podstawa gramatyczna w pisowni. To co tu prezentujesz, nie da się czytać. Jest to ciąg bełkotu, w którym nie można zrozumieć sensu zdania , przy jego pierwszym czytaniu.
    Przed dodaniem postu, przeczytaj co sam napisałeś, i masz czas na poprawienie błędów. Trochę szacunku dla innych forumowiczów.

Co do zdjęć to juz koledzy napisali, opanuj podstawy (ale lepiej niż pisowni), a potem sie bierz za eksperymenty.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Uprawnienia umieszczania postów