Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Ohar w dwoch odslonach

Witam,
    Jak w temacie samica Ohara.

1.

2.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Obie są dobre, choć biorę jeden za ukazanie w kadrze (tlo) drzew i brzegu zbiornika oraz za ten kolor na prawym skrzydle

Domyślnie

Podobają mi się ptaki w locie
    Więc chyba nie będę obiektywny stwierdzając, że są to bardzo dobre prace, z lekkim wskazaniem na 1 z tego samego powodu co kolega TMB
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Podobają mi się ptaki w locie
    Więc chyba nie będę obiektywny stwierdzając, że są to bardzo dobre prace, z lekkim wskazaniem na 1 z tego samego powodu co kolega TMB
    Będąc w opozycji do obu panów stwierdzam co następuje - jedynka tyż by mi się bardziej podobała gdyby nie przepał mz na skrzydle. Nasz sympatyczny kolega ma super jasna armatę którą powinien przymknąć przy takiej żarówie do f 7,1 i mz jeszcze korekta na -EV - niezbyt szczęśliwy wybór pomiaru światła też mógł wpłynąć na ten przepał jak i pozycja kątowa w stosunku do słońca lecącego ptaka przy dystansie 35,5m. A cha tyż lubię zdjęcia ,,lotnicze"
    pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

To nie moja armata byla, lecz pozyczona Przygotowana zreszta na "nieco" inne ptaszory w nieco pozniejszych waraunkach oswietleniowych, a ten Ohar to taki bonusik przy okazji. I sadze, ze tutaj pomiar swiatla zdecydowal w glownej mierze za ten maly przepal (ktory notabene u mnie na jednym monitorze widac, a na drugim nie).
    Z drugiej strony to szklo jest ostre od pelnej dziureczki, a rozmycie tla bylo dla mnie bardzo wazne wiec nie przymykalem
    Ale dziekuje za uwagi

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny1 ; 02-11-2011 o 23:52
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Oszczędny w słowach Awatar Chacal
    Miasto
    N 49°82' E 19°02'

Domyślnie

1 fajniejsza, chociaż na dwójce, oko przyciąga uwagę.

Domyślnie

[QUOTE=nyny1;2590827]To nie moja armata byla, lecz pozyczona Przygotowana zreszta na "nieco" inne ptaszory w nieco pozniejszych waraunkach oswietleniowych, a ten Ohar to taki bonusik przy okazji. I sadze, ze tutaj pomiar swiatla zdecydowal w glownej mierze za ten maly przepal (ktory notabene u mnie na jednym monitorze widac, a na drugim nie).
    Z drugiej strony to szklo jest ostre od pelnej dziureczki, a rozmycie tla bylo dla mnie bardzo wazne wiec nie przymykalem

Przymykając niewiele byś stracił na rozmyciu tła przy dystansie 35 m . Rodzaj pomiaru światła miał wpływ ale wg mnie bardzo istotny jest także kąt fotografowanego obiektu w stosunku do słońca. Ja już parę razy na tym kącie się przewiozłem , ale za cienki bolek jestem żeby napisać ,,REFERAT" na ten temat - tu by się przydali koledzy od lotnictwa
    pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Ło matulo, jaka merytoryczna rozmowa powstała na tym forum Dawno takiej nie było

Uprawnienia umieszczania postów