Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Dzięcioły

Domyślnie Dzięcioły

.... zaczynają przylatywać na działkę
    1

2

3

4 ... pierwsza próba z kostką smalcu

5 ... w nagrodę boczczuś - odjąłem sobie od ust, i tak dobrze wyglądam

6... nawiedził mnie także ,,smutas" - całe 15 sekund, 25 zdjęć ani jednego nieporuszonego. Zuśka koniecznie chciała go bliżej poznać ;D

7 ... Zuśka intensywnie trenuje komendę ,,chowaj się" - oj czarno to widzę ;D

pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Jedynka najlepsza! W tle kolejna sosna - dobrze wyszlo. I mimo, że poruszone to jeszcze czarny mi sie widzi,

Domyślnie

Ja chcę na Twoją działkę

Domyślnie

Ja wybieram 1 i 6 - bardzo mi się podobają
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Ładne światło i kolory.
    Jak dla mnie 1-ka !

Domyślnie

Moim zdaniem wszystkie zdjęcia poruszone.Jedynka najlepsza-w miare przyzwoity kadr. (nie wiem dlaczego stosujesz takie proporcje obrazu? ).5 najgorsza wg mnie -słonina i gałęzie zasłaniają sporą część dzięcioła.Niestety w tego typu zdjęciach błędy techniczne o których tu pisałem nie powinny zaistnieć.Postaw sobie namiot zbliż się do ptaka bliżej ,nie tnij zdjęć ,używaj statywu-a sam zobaczysz wtedy różnice.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marianzzz1 Zobacz posta
    Moim zdaniem wszystkie zdjęcia poruszone.Jedynka najlepsza-w miare przyzwoity kadr. (nie wiem dlaczego stosujesz takie proporcje obrazu? ).5 najgorsza wg mnie -słonina i gałęzie zasłaniają sporą część dzięcioła.Niestety w tego typu zdjęciach błędy techniczne o których tu pisałem nie powinny zaistnieć.Postaw sobie namiot zbliż się do ptaka bliżej ,nie tnij zdjęć ,używaj statywu-a sam zobaczysz wtedy różnice.
    Marian, szalenie się cieszę że komentujesz moje zdjęcia. Już się bałem ze na widok nika razza odpali Ci się reset
    Nie traktuj tego jako złośliwość . Wracając do meritum Twojego posta - 5x5 bo lubię - ostrość - widziałeś exif wiesz doskonale że robię zdjęcia z ,,ręki" więc ostrość przy tym czasie 1/80 musi być podciągana - nie ma cudów . Nie istnieją powody techniczne abym nie był w stanie 35tką zrobić zdjęcia ptakom - mam pełna oprzyrządowanie i mogę być 100m dalej. Jeżeli mam jakieś opory to natury psychologicznej - tak zaawansowana technika mnie nie rajcuje bo brak emocji. Zasiadka, namioty to nie mój styl, Mycza ci to potwierdzi . Publikuję zdjęcia własnego autorstwa różnej jakości o tym wiem i Ty wiesz, nie dbam o ,,prestiż" - największa wartością jest to aby zdjęcia dawały komuś radość - nie koniecznie profesjonalistom bo to inna ,,bajka" . Niestety wielu świetnych fotografów z tego forum nie podziela moich poglądów . Ale cały czas się łudzę że częściej będę oglądał zdjęcia Waldi , Zbysiora, Sekty , Jakosica , Boregarda / sorki dla tych co nie wymieniłem/ nie koniecznie te najwyższego lotu ale i tak wszak wiadomo co każdy z panów sobą reprezentuje
    pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Szkoda tylko że zaraz skończy się sezon działkowy, a wtedy tylko specjalne wypady na ptaki.

Domyślnie

W takim razie zrozumiałem i życzę udanych kolejnych zdjęć i radości z podglądania naszego ptactwa -bo to też sprawia frajde.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów