Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Dagmara.

Domyślnie Dagmara.

no nie wiem co sądzić o tych zdjęciach. zamieszczam, bo już dodawałam kilka razy i wiem, że tylko tutaj mogę liczyć na porady, opinie i tak dalej. dodam, że jestem totalną amatorką, nie znam się w ogóle a to jest kompletna improwizacja z poniedziałkowej sesji.

a tutaj już takie bardziej psychodeliczne (?)

nikon d7000 + 18-105.

liczę na Waszą pomoc, chcę wiedzieć, co robię źle, co jest ok a co mogłabym zrobić dużo lepiej.
    z góry dziękuję !

Domyślnie

nic nie widać ? przynajmniej ja nie widze a odświeżałem kilkukrotnie
    FX

Domyślnie

ehhh cos nie tak musialam wkleic. daje od nowa.

powinno być ok. przepraszam za klopot !

Domyślnie

Ostatnie bardzo udane. To dobre zdjęcie - z pomysłem i ładnie wykonane. Kadr niepotrzebnie taki wysoki według mnie. Wcześniejsze... raczej średnie na moje oko. Przede wszystkim kadrowo/kompozycyjnie. Wyszły dość ciężko. Światło nie gra tu roli. Trochę nijako, bez klimatu i zdecydowania. Nie jest źle, ale na razie efekty bardziej losowe się wydają niż zaplanowane.

Domyślnie

Kurczę - jak zdjęcia dwóch różnych autorów. Abstrahując ze to kolor a to bw, inne pomysły itd - ale zupełnie co innego - pierwsze kolorowe jak zupełnie początkującego, a dwa kolejne to jak totalnie przemyślane prace z bardzo fajnym klimatem.

Za dwa ostatnie (choć na ten szum na pierwszym to mógł być delikatniejszy, bo razi sztucznością - ale to można łatwo poprawić) - gratulacje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ostatnie bardzo udane. To dobre zdjęcie - z pomysłem i ładnie wykonane. Kadr niepotrzebnie taki wysoki według mnie. Wcześniejsze... raczej średnie na moje oko. Przede wszystkim kadrowo/kompozycyjnie. Wyszły dość ciężko. Światło nie gra tu roli. Trochę nijako, bez klimatu i zdecydowania. Nie jest źle, ale na razie efekty bardziej losowe się wydają niż zaplanowane.

dzieki bardzo za rady, wiele jeszcze pracy mnie czeka, caly czas sie ucze, po skonczeniu gimnazjum planuje zapisac sie na jakieś kursy i podszkolic sie w podstawach, mam nadzieje ze po czasie bedzie mi szlo coraz lepiej

Domyślnie

Ostanie jest świetne, nawet z "photography"

Domyślnie

zgadadzam sie, pierwsza część do wyrzucenia, drugie z drugiej część do wystawienia.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pietrobas Zobacz posta
    zgadadzam sie, pierwsza część do wyrzucenia, drugie z drugiej część do wystawienia.

pierwsza czesc byla raczej dla modelki, obie zaczynamy, druga bardziej z mysla o moim portfolio bo najlepiej czuje sie w takim wlasnie klimacie. z tym, ze malo chetnych na takie zdjecia niestety. dziekuje

Domyślnie

Za takie zdjęcie jak to ostatnie ludzie mogą być skłonni wydać naprawdę duże pieniądze. To raczej kwestia wyrobienia sobie nazwiska i trzymania się tego, co Ci dobrze wychodzi. Tu sięgasz po prostu do innego typu klientów, którzy zapewne nie odnajdą w prosty sposób takich zdjęć. To jest szerszy temat - jak się sprzedać w dzisiejszym świecie. Dodatkowo praca artystyczna często powstaje przy okazji "klepania" sesji pod modelki czy klienta. Możesz zawsze spróbować wytargować jedno, dwa ujęcia dla siebie, w obmyślonej wcześniej stylizacji, kompozycji, kadrze. Po pewnym czasie zbudujesz dwa portfolia tak naprawdę. Artystyczne i rzemieślnicze. I jak najbogatszego tego pierwszego życzę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów